Pai am precizat ca e vorba de un autor necunoscut. RCA nu intra in calcul si nici constatarea amiabila. M-am uitat pe site-ul
[ link extern ]
iar in cererea de despagubire este mentionat un proces verbal. Concret ce e cu acel proces verbal? E pur si simplu un proces verbal intocmit de politie care constata ca a avut loc un accident cu autor necunoscut? E un proces verbal de solutionare a unei anchete ? Ce e mai exact?
Nu pe cuvant de onoare ci pe declaratie pe propria raspundere, cunoscand art 292 din cod penal.
Chiar nu cunosc aceste mecanisme dar cred ca nu reinventez roata. Sunt chestii banale care se intampla frecvent. De aceea v-am rugat daca se poate sa-mi prezentati pasii care trebuie urmati intr-un astfel de caz.
Ceva de genul.
Pas 1.
Se merge la politie in 37 de ore. Se depune o cerere/plangere etc, in care se relateaza cum s-aun intamplat faptele. Politia demareza o ancheta. Sau nu. Emite un simplu proces verbal care sa ateste cele spuse de mine(ca accidentul este cu autor necunoscut).
Pas 2. Se depune cererea la fpvs, Aia ce fac ?Fac si ei o ancheta? ma cred pe cuvand avand in sprijinul meu si procesul verbal de la politie ? Cum ar putea sa reactioneze ? ma refuza, imi accepta cererea bla bla.
Cum am mai spus nu reinventez roata, mai mult ca sigur cineva s-a lovit de astfel de chestiuni. Poate imi impartasesc din experienta proprie.
Multumesc anticipat.