avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Masina lovita in parcare - recuperare daune de la FPVS
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Masina lovita in parcare - recuperare daune de la FPVS

Exista vreo sansa ca daunele suferite in urma lovirii masinii in parcare(de catre nu autor necunoscut) sa poata fi recuperate de la fondul de protectie al victimilor strazii ?
Care ar fi pasii de urmat?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: marcu1989 , utilizator 16:30, 24 Martie 2012
Faceti mai intai o plangere la politie si anuntati accidentul pt. a se efectua cercetari.Depuneti cerere la FPVS pentru daune .S-ar putea sa va spuna sa asteptati pana ce se da solutia de AN de catre politie.Veti audia martori pentru a dovedi ca masina a fost lovita in parcare .
De ce trebuie plangere la politie? Dupa cum reiese din cererea de despagubire ar fi necesar doar procesul verbal de constatare(cred, asa am dedus eu). De fapt lamuriti-ma si pe mine despre ce proces verbal e vorba in acea cerere de despagubire?

Si doi, nici nu se pune problema de martori. Evident ca nu sunt martori noptea intr-o parcare. Ce rol au martorii si ce inseamna lipsa lor?.

grandanat a scris:

De ce trebuie plangere la politie? Dupa cum reiese din cererea de despagubire ar fi necesar doar procesul verbal de constatare(cred, asa am dedus eu). De fapt lamuriti-ma si pe mine despre ce proces verbal e vorba in acea cerere de despagubire?

Plangerea la politie este necesara in cazul cand vinovatul si pagubitul nu intocmesc constatarea amiabila(probabil aveti si dv. un exemplar pus la dispozitie de asiguratorul RCA).Unde este vinovatul care trebuie sa semneze??

Si doi, nici nu se pune problema de martori. Evident ca nu sunt martori noptea intr-o parcare. Ce rol au martorii si ce inseamna lipsa lor?.

Daca nu se pune problema de martori, cum veti demonstra/dovedi/proba ca cele relatate de dv., privind accidentul, sunt reale?Numai pe cuvant de onoare?
Eu il accept (nu sunt implicat) dar nu stiu daca si ceilalti o vor face!!

Pai am precizat ca e vorba de un autor necunoscut. RCA nu intra in calcul si nici constatarea amiabila. M-am uitat pe site-ul [ link extern ]
iar in cererea de despagubire este mentionat un proces verbal. Concret ce e cu acel proces verbal? E pur si simplu un proces verbal intocmit de politie care constata ca a avut loc un accident cu autor necunoscut? E un proces verbal de solutionare a unei anchete ? Ce e mai exact?

Nu pe cuvant de onoare ci pe declaratie pe propria raspundere, cunoscand art 292 din cod penal.

Chiar nu cunosc aceste mecanisme dar cred ca nu reinventez roata. Sunt chestii banale care se intampla frecvent. De aceea v-am rugat daca se poate sa-mi prezentati pasii care trebuie urmati intr-un astfel de caz.

Ceva de genul.
Pas 1.
Se merge la politie in 37 de ore. Se depune o cerere/plangere etc, in care se relateaza cum s-aun intamplat faptele. Politia demareza o ancheta. Sau nu. Emite un simplu proces verbal care sa ateste cele spuse de mine(ca accidentul este cu autor necunoscut).
Pas 2. Se depune cererea la fpvs, Aia ce fac ?Fac si ei o ancheta? ma cred pe cuvand avand in sprijinul meu si procesul verbal de la politie ? Cum ar putea sa reactioneze ? ma refuza, imi accepta cererea bla bla.

Cum am mai spus nu reinventez roata, mai mult ca sigur cineva s-a lovit de astfel de chestiuni. Poate imi impartasesc din experienta proprie.
Multumesc anticipat.

Ultima modificare: Miercuri, 9 Martie 2011
grandanat, utilizator
Dupa modul in care dovediti ca reusiti sa decelati legislatia, presupun ca nu doriti decat sa intelegeti fragmentul din cerere:

Din actul întocmit de organele competente,(Proces-verbal, Anexa nr.2, etc,) seria ______ , nr. ___________, din data de ____________ , rezultă că vinovat de producerea accidentului este:

Procesul-verbal intocmit de politie pe baza reclamatiei proprietarului;
Anexa 2 cuprinde datele privind evenimentul, vinovatului sau AN, avarii
etc - pate fi si autorizatia de reparatie.

Dupa depunerea cererii,nu ramane decat sa urmati indicatiile primite pe site-ul indicat:
În cazul în care este nevoie să depuneţi şi alte documente veţi fi notificat asupra acestui fapt.
După depunerea Cererii de despăgubire va trebui să urmaţi instrucţiunile pe care le veţi primi, pentru efectuarea constatării şi evaluării daunelor.

Alte discuții în legătură

Accident auto, vinovatul fără rca. ce altă opțiune am să recuperez dauna în afară de instanța civilă? Constantin Teodor Constantin Teodor Mi-am găsit mașina lovită rău în parcare. Vinovatul a fugit dar l-am găsit. Nu are RCA. Ce altă opțiune am să recuperez daună în afară de ... (vezi toată discuția)
Accidentat de o mașină fără rca, al cărei șofer nu vrea să achite reparația. cât timp am la dispoziție să îl dau în judecată? TorokLavinia TorokLavinia Bună ziua! Soțul a avut un accident rutier, doar cu daune materiale în data de 15.09.2018,în care șoferul vinovat nu deținea asigurare RCA, acesta ... (vezi toată discuția)
Accident auto cu masina fara rca leorot leorot Buna seara, Am fost lovit de o masina care nu mi-a acordat prioritate. Masina este pe o firma si nu avea rca valabil. Am mers la politie si am dovada de ... (vezi toată discuția)