avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Documente probatorii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Documente probatorii

In primul rand doresc sa-mi cer scuze daca termenii pe care i-am folosit in descrirea situatiei la care doresc sa aflu un raspuns nu sunt pe masura asteptarilor dvs. Sotia mea doreste sa divorteze de mine, inca nu a facut nimic de frica sa nu fie respinsa mai ales ca vrea sa o faca prin proprie culpa. Desi lucrurile dintre noi s-au degradat, eu inca nu pot renunta la ea si asta nu pentru vreun interes ci pentru ca pur si simplu doresc sa-mi continui viata alaturi de ea.
Am cateva nedumeriri legate de divort. Am cautat pe mai multe site-uri in ce conditii poate fi declarat divortul ca definitiv. Cazul nostru e destul de complicat, am trait toata perioada aceasta departe unul de celalalt, am fost bine, iar acum cand ne-am adunat la un loc ea vrea sa ne despartim si asta pentru ca ea simte ca nu vom putea fi fericiti impreuna. N-am stat nicio zi impreuna si nici nu isi doreste sa continuam sau sa incercam, desi eu doresc acest lucru. Sa trec direct la ceea ce ma intereseaza, pot fi folosite ca probe discutiile noaste de pe chat sau scrisorile pe care i le trimiteam? Poate sa-i aduca martori pe parintii ei? Intreb acest lucru deoarece eu parintii ei nu ne stiam prea bine decat din spusele sotiei iar sotia mea afisa in fata lor doar suferinta fara a le spune motivul real. Pot ei sa influenteze decizia judecatorului?
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 27 Mai 2008
Pherry, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:53, 1 Iunie 2008
Ati zis : Multumesc tuturor pentru sfaturile pe care mi le dati. Sunt importante pentru mine parerile dvs. pentru ca la sfarsit sa trag o linie si sa extrag concluzia finala.

Ceea ce este bine sau rau in cazul dvs nu putem decide noi.
Sunt avocati care ar putea sa va tine nedivortati din punct de vedere legal si 2-3 ani.
Insa, nu pot aprecia daca va ajuta sau nu acest lucru.
Dvs decideti...

avocat Claudiu Lascoschi

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Ati zis : Multumesc tuturor pentru sfaturile pe care mi le dati. Sunt importante pentru mine parerile dvs. pentru ca la sfarsit sa trag o linie si sa extrag concluzia finala.

Ceea ce este bine sau rau in cazul dvs nu putem decide noi.
Sunt avocati care ar putea sa va tine nedivortati din punct de vedere legal si 2-3 ani.
Insa, nu pot aprecia daca va ajuta sau nu acest lucru.
Dvs decideti...

avocat Claudiu Lascoschi

Adevarat, asa am spus. Insa ceea ce am cautat scriind pe forum a fost sa gasesc o solutie pentru cazul in care ea inainteaza actele de divort. Vreau s-o tin inca aproape de mine, sa mai avem motive sa ne intalnim, sa povesti pentru a o determina in timp ca putem fi bine impreuna. Aceasta e dorinta mea.
Intrebarea mea se leaga de acele documente probatorii de care sunt strain, adica nu stiu ce inseamna, neavand nicio taina cu acest domeniu.
Ma gandesc la urmatoarea varianta, desi ar fi absurd dar nimic nu e imporsibil in ziua de azi, sa ma acuze de tot felul de lucruri si sa pot sustine contrariul si sa primesc o amanare sau chiar anularea sentintei de divort. Ea probabil ar putea sa-si aduca parintii care sa-i sustina argumentele, desi ei stiu prea putine despre ceea ce s-a intamplat intre noi. Nu au fost nicodata de fata cand noi vorbeam iar cand erau de fata nu ne certam. De fapt mereu eram bine cand stateam impreuna. Nu prea stiu cum ar putea ei sa sustina ceva in sensul asta.
Cealalta varianta ar fi sa se invinuiasca, ca nu mi-a fost fidela, ca nu a facut nimic pentru relatia noastra si ca in timp s-a instrainat si ca acum nu mai poate continua alaturi de mine. Daca ea va aborda lucrurile in felul asta, am inteles ca i s-ar putea refuza actiunea de divort daca eu nu sunt de acord. Prea multe detalii nu stiu, sunt doar idei pe care le-am citit pe alte site-uri.
Care varianta credeti ca favorizeaza durata procesului in sensul sa dureze mai mult?
Eu cred ca ati inteles bine ceea ce ati citit peste tot.
Aveti dreptul sa cereti termen pt a va angaja avocat.Asa obtineti un nou termen.
Apoi daca vreti sa lungiti procesul in speranta ca eforturile dvs vor fi incununate cu succes si timpul va ajuta puteti angaja un avocat care sa stie sa traga de timp.

Daca nu va permiteti un avocat faceti apel dupa ce se pronunta hotararea instantei (daca desface casatoria).Asa mai castigati 2-3 luni.
Daca prindeti vacanta de vara urmatorul termen de judecata va fi in septembrie.Adica daca aveti termen in luna iunie.
Daca ea nu isi angajeaza avocat si dvs nu sunteti de acord cu divortul e posibil sa ii respinga actiunea, mai ales ca ziceti ca nu prea are motive.

avocat Claudiu Lascoschi
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Eu cred ca ati inteles bine ceea ce ati citit peste tot.
Aveti dreptul sa cereti termen pt a va angaja avocat.Asa obtineti un nou termen.
Apoi daca vreti sa lungiti procesul in speranta ca eforturile dvs vor fi incununate cu succes si timpul va ajuta puteti angaja un avocat care sa stie sa traga de timp.

Daca nu va permiteti un avocat faceti apel dupa ce se pronunta hotararea instantei (daca desface casatoria).Asa mai castigati 2-3 luni.
Daca prindeti vacanta de vara urmatorul termen de judecata va fi in septembrie.Adica daca aveti termen in luna iunie.
Daca ea nu isi angajeaza avocat si dvs nu sunteti de acord cu divortul e posibil sa ii respinga actiunea, mai ales ca ziceti ca nu prea are motive.

avocat Claudiu Lascoschi

Dar daca ea e avocat, e posibil sa-i respinga actiunea? Are vreo legatura lucrul acesta?
Daca ea este avocat va stii cum sa procedeze in cadrul procesului de divort.
Sigur ca, daca nu isi dovedi cererea de divort aceasta poate fi respinsa chiar daca este avocat.Legea este egala pt toti.

Cu atat puteti cere un termen pt a va angaja avocat si sa depuneti si o cerere in scris prin serviciul registratura.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respingerea actiunii de divort calinpuiu calinpuiu Buna ziua, In ce conditii se poate ajunge la respingerea actiunii de divort pentru soti care au trait impreuna 12 ani pana la momentul introducerii actiunii ... (vezi toată discuția)
Divort, sotia pleaca in italia si nu mai vrea sa vina acasa! ContSters169673 ContSters169673 Sotii CIA si CII casatoriti de 28 ani, au construit totul impreuna, ea casnica, el angajat au 3 copii mojori \"la casele lor\". Doamna pleca in vizita la un ... (vezi toată discuția)
Divort fara acordul partilor lazar antonela lazar antonela As avea si eu o intrebare. In cazul in care sotia a parasit domiciliul conjugal impreuna cu un minor de aproape 3 ani si intenteaza divort fara acordul sotului ... (vezi toată discuția)