avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Schimbare cod CAEN
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Schimbare cod CAEN

Din nefericire, am facut o greseala cand am ales codurile caen cand am constituit societatea. Doresc in aces sens sa schimb obiectul principal de activitate cu unul nou, care nu era trecut in actul contitutiv. Doresc schimbarea acelui cod, nu adaugarea lui, pt ca sunt obligat sa am maxim 5 coduri caen. Intrebarea mea este, care sunt pasii de facut pentru aceasta modificare si cam cat dureaza toata nebunia.

PS: M-ar interesa ce cod caen credeti ca, corespunde activitatii de scanare de carte, documente etc si bibliotecarea acestora pe un server online privat.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Martie 2011
robert_11, utilizator
V-am mai spus in urma cu ceva timp care este codul pretabil acestei activitati:
9101 - Activitati ale bibliotecilor si arhivelor
Cheltuiala este pe masura...cu intocmirea actelor si inregistrarea la registrul comertului va veti usura de vreo 500-600 ron.
Trebuie sa intocmiti o hotarare/decizie a asociatilor/asociatului cu contorul de cuvinte aferent pentru publicarea in Monitorul Oficial, prin care radiati activitatea principala si stabiliti o alta activitate. Mai aveti nevoie de un act constitutiv actualizat care aduce la zi modificarile hotarate. Completati o cerere de inregistrare tipizata de la registrul comertului, iar daca doriti si autorizarea activitatii si declaratia model 3. Cu toate acestea la care adaugati vechiul certificat constatator de autorizare si certificatul de ninregistrare al societatii le depuneti pentru inregistrare la registrul comertului.
Daca aveti dubii asupra codului pe care vi l-am recomandat, puteti cere lamuriri suplimentare Directiei Judetene de Statistica din judetul dvs. singura institutie abilitata sa va dea raspunsul corect pentru aceasta problema.
Va multumesc pentru raspuns, insa acel cod caen dat de dvs are legatura doar cu partea de biblioteca online sau ceva asemantor. Nu stiu daca de ex eu scanez facturi (sau orice altceva) ale difertelor firme, si le urc pe un server gen biblioteca, unde fiecare client isi acceseaza facturile printr-un cont si o parola unica, ma incadreaz la codul caen 9101. Scanarea propriu zisa cred ca se incadreaza la1813 - Servicii pregatitoare pentru pretiparire.
Are legatura cu si cu arhivarea documentelor acel cod. Puteti sa aveti in completare si codul 1813. Oricum pentru a desfasura aceasta activitate nu este suficient sa-l aveti ca obiect principal ci trebuie sa-l autorizati ( sa obtineti certificat constatator de autorizare de la registrul comertului). Va recomand sa le autorizati pe ambele si 1813 si 9101.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Biblioteca online robert_11 robert_11 Sunt interesat in deschiderea unei biblioteci online. Mai concret, eu ar urma sa scanez carti (de toate tipurile, cu autori straini si romani, etc), si sa le ... (vezi toată discuția)
Cod caen 1812 sau 5812 pentru printare digitala claudiughebauer1975 claudiughebauer1975 Pentru printare de materiale publicitare ce cod caen se foloseste? Este vorba de cataloage foto,abume,postere,afise,pliante, carti vizita cu comanda online ... (vezi toată discuția)
Arhivare Akarki Akarki Buna ziua, Am o firma cu dom. principal de activitate 7022, consultanta in afaceri si management. Firma intentioneaza sa ofere servicii de arhivare, in prima ... (vezi toată discuția)