avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Probleme adeverinta grupa a II-a de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Probleme adeverinta grupa a II-a de munca

Buna ziua!am o problema legata de o adeverinta pt grupa a II-a a eliberata in baza ordinului 50/1990 si scrisoarea 382 MB din 8.11.2000.mai precis mama mea a lucrat ca sef ferma legumicola in cadrul fostului C.A.P..La depunerea dosarului de pensionare i-a fost refuzata respectiva adeverinta pe motiv ca este eliberata de Primaria care gestioneaza arhiva fostului C.A.P si trebuie sa aduca una eliberata de D.A.D.R.Am solicitat si obtinut adeverinta de la DADR .Acum alta problema.Casa de pensii solicita copie dupa un anume proces verbal al Consiliului de administratie iar cei de la DADR sustin ca nu au asa ceva???? Mentionez ca este trecuta in cartea de munca functia de sef ferma.Ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: Marian Senchiu , Avocat 08:13, 10 Martie 2011
Probabil vor copie de pe procesul verbal prin care angajatorul a stabilit faptul ca functia mamei dumneavoastra se incadreaza in grupa a II-a de munca. Nu ar trebui sa ceara acest lucru. Casa de Pensii ar trebui sa ia in calcul adeverinta asa cum este, nu are atributii de cercetare sau de a formula alte opinii cu privire la incadrarea in grupa de munca. Este posibil sa nu ia in calcul adeverinta si sa emita o decizie, pe care mama dumneavoastra trebuie sa o conteste in instanta.

La acest moment , daca puteti sa gasiti si acel proces verbal prin arhive v-as sfatui sa incercati sa il inaintati Casei de Pensii, poate evitati problemele ulterioare.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La ce grupa de munca (din ce lege) se incadreaza zootehnia (sef ferma)? Julia13 Julia13 Mama mea e pensionata si a primit acasa, pentru recalcularea pensiei : Grupa de munca n-a fost luata in calcul deoarce n-a fost prezentat actul normativ cu ... (vezi toată discuția)
pentru o societate lichidata judiciar,cine emite adeverinte pt.grupa ii-a de munca grig-49 grig-49 Buna ziua. -In perioada 09.03.1982-30.11.1997 am lucrat in sistemul I.L.F. intr-o funcţie tehnică,unitatea avind si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, as dori sa ma ajutati intr-o situatie care ma priveste ... Dana Stamatin Dana Stamatin Buna ziua, As dori sa ma ajutati intr-o situatie care ma priveste in legatura cu un dosar de pensie pentru limita de varsta si la care Casa de pensii Neamt nu ... (vezi toată discuția)