avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... stornare sau anularea chitantei emisa de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

stornare sau anularea chitantei emisa de administratorul de bloc

Am sesizat in mai multe randuri administratorul si presedintele asociatiei de proprietari ca nu este corect cum au impartit factura de inlocuire a conductelor de termoficare din subsolul blocului, calculul se face la suprafata indiviza, iar mama, desi detine garsoniera era pusa sa plateasca la fel cu cei cu 2 si 3 camere, adica toate apartamentele plateau aceeasi suma, exceptie cei care aveau montate centrale termice, acestia erau scutiti de la plata. Le-am dat si legea in mana si tot nu m-a contrazis dl. presedinte, ba am primit si amenintari si din septembrie si pana in martie nu am putut sa-i lamuresc ca n-au dreptate. Ultimul raspuns al d-lui presedinte a fost sa sa vorbesc eu cu fiecare locatar in parte si daca acestia vor fi de acord cu propunerea mea de recalculare, asa va face. Adica isi batea joc. Am facut sesizare la primarie si cred ca i-au trimis sau a fost avertizat de o cunostinta a lui de acolo ca va fi trimis control in urma sesizarii mele. Acum vrea sa-i dau chitanta emisa in septembrie ca sa o anuleze si sa refaca respectivul calcul. Ma gandesc ca ar trebui sa faca o stornare, nu anularea celei vechi si emiterea alteia noi. Ba mi-a transmis printr-un vecin ca ar vrea sa-mi retrag sesizarea. Chiar trebuie sa-i dau vechile chitante sau exista si la asociatiile de proprietari metoda stornarii?
Multumesc anticipat

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
chitanta emisa in septembrie nu mai poate fi anulata.
Cel putin la nivel teoretic, intrucat pana la data curenta trebuia completat registrul de casa si de aici se ajunge in alta ... ciudatenie contabila ...
Se face o recalculare pur si simplu si se aplica in urmatoarea luna, la unii se scad sume, la altii se adauga.
Nu se modifica chitantele.
Nu dati nicio chitanta si nu va retrageti sesizarea pana cand nu opereaza in contabilitate ce trebuie sa faca.
Corect, pastrati-va chitanta ca nu are ce face cu ea. Daca ati dat o suma conform chitantei iar acum ar recalcula si-ar trebui sa va dea bani inapoi, vi-i poate da pe baza unei dispozitii de plata pe care semnati ca ati primit suma ce o da acum.
Diferenta dintre suma de pe chitanta si suma de pe dispozitie este suma recalculata.
Alta posibilitate ar fi sa nu va dea banii inapoi si sa va transfere din registrul de evidenta a fondului de reparatii diferenta rezultata, in fisa de evidenta a cotelor de intretinere, ca o plata in avans la intretinere. Si-aveti astfel intretinerea platita pe mai multe luni in functie de suma.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cind se trece la plata? Costica33 Costica33 Asociatia de proprietari a schimbat firma de administrare cu un PFA. In luna septembrie firma veche a mai lucrat 11 zile dupa care a inceput asta nou. Cel nou ... (vezi toată discuția)
Temei legal pentru plata facturi storno melyse01 melyse01 Buna ziua. Am facut niste plati in baza unor facturi storno. Ma puteti ajuta cu o prevedere legala in acest sens? Multumesc. (vezi toată discuția)
Asociatia nu afiseaza liste si evidenta e tinuta pe registre laura80a laura80a Buna ziua, In anul 2016 am cumparat un apartament in care locuiesc din ianuarie 2017. Nefiind vorba de sume mari am ales sa platesc anticipat, asa ca la ... (vezi toată discuția)