avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... titular de credit decedat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

titular de credit decedat

buna, am si eu o prietena care i-a decedat sotul.decedatul avea un credit la o banca iar ea -sotia era codebitor, el a decedat in urma unei boli pe care a depistat-o dupa ce a luat creditul la vreo 3 ani. in contractul de credit scrie ca preia asigurarea numai daca era deces din accident de munca.chiar nu exista nici o solutie in cazul in care sotia nu are decit un sal de 700 ron si doi copii minori in intretinere.la unele banci stiu sigur ca daca decedatul nu era bolnav inmomentul cind a facut creditul preia asigurarea nici decum mostenitori. apropo nu au avut decit o masina pe care acum a trecut-o pe numele in urma taxei de succesiune.acum normal si de regula ar fi ca si cum sotia ar face un credit si cred ca in situatia ei cu un sal de 700 ron si 2 copi nu s-ar mai incadra la nimic in primul rind trebuie sa se tina cont si de gradul de inadatorare care este de 260 ron pe membru de familie.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:54, 10 Martie 2011
Sotia va trebui sa plateasca debitul.Cei de la asigurari nu vor despagubi,pentru ca nu poate fi activata clauza din contract,nefiind vorba de un accident de munca.Sa incerce o reesalonare cu banca respectiva.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Martie 2011
andymaurul, utilizator
da dar nu are de unde cu ce plateste cu ce traieste, de ce la unele banci ceva mai multe sa nu dau nume se poate si la aceasta nu, doar nu a vrut nimeni sa moara la 32 ani cu 2 copii
sotia nu va scapa de acest credit, e si codebitoare si mostenitoare, iar asiguratorul nu va plati.
in caz ca nu mai poate plati, poate fi executata silit prin poprire pe 1/3 din salariu si prin vanzarea la licitatie a masinii, daca alte bunuri nu sunt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire credit de nevoi personale fara garantii hori79 hori79 Tatal meu a decedat si a lasat in urma un credit neachitat integral. Nu are la ora aceasta nici o restanta. Am fost la banca unde am aflat ca, desi exista o ... (vezi toată discuția)
Preluare credit dupa deces alex-xela alex-xela Buna ziua. Tatal meu a murit in luna septembrie a acestui an si avea un credit de nevoi personale din care a mai ramas de achitat suma de 26.000 ron. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, ce se intampla in cazul in care socrul meu (decedat ... abraxaint abraxaint Buna ziua, Ce se intampla in cazul in care socrul meu (decedat in luna septembrie a acestui an) contractase un credit de nevoi personale ( fara codebitori ) ... (vezi toată discuția)