avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sentinta penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sentinta penala

Buna ziua,
Am rugamintea de a ma ajuta in urmatoarea problema si anume : Am fost vatamat corporal iar sentinta pt.inculpat este de 1 an inchisoare cu suspendare si este obligat la daune morale si materiale 4.000 lei. Intrebarea mea este ce trebuie sa fac sa -l oblig pe inculpat sa plateasca conform sentintei.Care este termenul de la care il pot constrange, cum trebuie sa procedez si cui sa ma adresez (el mizeaza pe faptul ca nu lucreaza si nu are venituri si proprietati si drept urmare isi permite sorice...ca doar suntem in Romania).Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:17, 9 Martie 2011
investiti sentinta cu formula executorie, la judecatoria care a pronuntat-o si mergeti cu ea la un executor judecatoresc
Daca persoana condamnata nu are venituri va fi foarte greu sa il executati silit.Va trebui sa asteptati pana va lucra si se va putea institui o poprire pe salariu.
Termenul de prescriptie este de 3 ani socotit de la data pronuntarii hotararii instantei penale.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri civile - cum pot recupera banii Acidutzu123 Acidutzu123 acum 2 ani am cumparat o masina furata. Intre timp vanzatorul a fost prins si de atunci au urmat o serie de procese . In final acum cateva zile instanta a ... (vezi toată discuția)
Omor deosebit de grav ralukdas ralukdas Bună ziua, Mă numesc Raluca Dascălu şi sunt din Suceava.În urmă cu 4 ani sora mea a fost omorâtă de individul cu care locuia împreună de ceva ... (vezi toată discuția)
Recuperare daune moralesi materiale. ContSters75393 ContSters75393 Am fost parte vatamata intr-un proces si in prima instanta inculpatul a fost condamnat la o amenda penala plus daunele morale si materiale sau nu stiu cum sa ... (vezi toată discuția)