avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... comodat institutii publice
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

comodat institutii publice

buna ziua! Am o mare rugaminte: spunti-mi si mie, va rog frumos, ce document oficial (HG, Ordin, Lege) interzice institutiilor publice sa predea in comodat (spre utilizare cu titlu gratuit) bunuri din patrimoniul sau societatilor comerciale?!

Multumesc foarte mult!
O zi buna va doresc!
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 11:21, 10 Martie 2011

Sa vedem mai intai Codul civil.
Art. 1560. - Comodatul este un contract prin care cineva imprumuta altuia un lucru spre a se servi de dansul, cu indatorire de a-l inapoia.
Art. 1561. - Comodatul este esential gratuit.

Statul nu are voie sa dea nimic gratuit nimanui.
Pentru asta, exista varianta concesiunii.
- Fac obiectul contractului de concesiune bunurile care sunt proprietate publică a statului sau a unităţilor administrativ-teritoriale, potrivit Constituţiei şi reglementărilor legale privind proprietatea publică.
Vedeti si OUG 54/2006.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract safir159 safir159 Daca am 2 societati comerciale si banii de benzina(bonurile de benzina) si soferul sunt pe societatea x, dar masina pe societatea y ce contract as putea face ... (vezi toată discuția)
Amortizare centrala in spatiu comodat Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Firma functioneaza intr-un spatiu in baza unui contract de comodat cu o persoana fizica pe o perioada de 3 ani . De curand a montat o centrala pe lemne. Toata ... (vezi toată discuția)
Obiecte de inventar si mijloace fixe croitoru raluca croitoru raluca buna ziua care sunt notele contabile pentru niste obiecte de inventar date in folosinta la terti in baza unui proces verbal de predare primire ? dar ... (vezi toată discuția)