avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi

Joi, 15 mai, are loc evenimentul - Sediul fix și sediul permanent: Controverse, clarificări și soluții pentru companii. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contract
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contract

Daca am 2 societati comerciale si banii de benzina(bonurile de benzina) si soferul sunt pe societatea x, dar masina pe societatea y ce contract as putea face pentru a fi totul legal intre cele 2 societati comerciale?Trebuie legalizat acest contract la un notar, care este procedura?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 01:01, 6 Februarie 2009
normal ca da..se incheie contract de prestari servici intre cele doua firme....
Contract de prestari servicii daca firma x are ca obiect de activitate transporturile.Mai bine un contract de comodat.
Se poate incheia un contract de comodat intre 2 societati comerciale?
Codul civil
Despre natura comodatului

Art. 1560

Comodatul este un contract prin care cineva imprumuta altuia un lucru spre a se servi de dinsul, cu indatorire de a-l inapoia. (C. civ. 1570).

Art. 1561

Comodatul este esential gratuit. (C. civ. 946).

Art. 1562

Imprumutatorul ramine proprietarul lucrului dat imprumut. (C. civ. 1577).

Art. 1563

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comodat institutii publice simariana simariana buna ziua! Am o mare rugaminte: spunti-mi si mie, va rog frumos, ce document oficial (HG, Ordin, Lege) interzice institutiilor publice sa predea in comodat ... (vezi toată discuția)
Amortizare centrala in spatiu comodat Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Firma functioneaza intr-un spatiu in baza unui contract de comodat cu o persoana fizica pe o perioada de 3 ani . De curand a montat o centrala pe lemne. Toata ... (vezi toată discuția)
Nu este legal contractul de comodat incheiat intre doua scocietati comerciale ce are ca scop un punct de lucru? CatalinDrag CatalinDrag Detin o societate comerciala ce are ca punct de lucru un chiosc situat pe un teren proprietate publica detinut printr-un contract de inchiriere cu primaria ... (vezi toată discuția)