avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

divort

Cel mai recent răspuns: hecla , utilizator 16:35, 28 Mai 2008
Divort.

Buna.
Am un coleg de serviciu care este in divort de comun acord, au un copil la 22 de ani care e la facultate fara plata. Ar dori sa stie daca la partaj , pe langa jumatate din bunurile comune poate sa ii dea nevestei si jumatate din bunurile proprii (mostenite de catre coleg) , baiatul fiind intretinut in continuare de catre mama pana la terminarea facultatii. Este posibil ca nevasta sa se prezinte cu o mai mare cerere , si sa o si obtina
Ce sa obtina? Jumatate din bunurile lui proprii pentru ca are un copil cu el? Nici pomeneala! A vazut prea multe filme americane.
Daca baiatul va locui in continuare cu mama, tatal poate fi obligat la plata pensiei pana la terminarea studiilor, dar nu mai tarziu de 26 ani. (si asta daca cere copilul major si nu mama). Dar asta n-are nimic de a face cu bunurile sotilor (comune sau proprii) ... e alta poveste. Bunurile proprii (mostenite) sunt ale lui, iar bunurile dobandite impreuna cu sotia se impart, fara ca acest partaj sa aiba vreo legatura cu copilul. El are drept la pensie si la mostenire, atat.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Mai 2008
romascanu, moderator
Bunurile mostenite sunt bunuri proprii, conform art. 31, lit.b, Codul familiei.
Sotia nu are nici o sansa sa obtina nicio parte din aceste bunuri.
Multumesc ptr. raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se imparte o mostenire ? Codrin2017 Codrin2017 Familiea A are doi copii A1 si A2 si au trait intr-un apartament. Tatal a murit si s-a facut o succesiune (intre mama A si copiii A1 si A2). Copilul A1 a ... (vezi toată discuția)
Drepturi după divorțul părinților. toată moștenirea de la bunici a rămas la tata, aș putea obține ceva de la el? Cosmin Paul Cosmin Paul Am si eu o nelămurire.Am împlinit 18 ani iar părinți mei sunt divortati de când eram mic, eu rămânând în custodia mamei.Dupa divorț ne-am mutat de la ... (vezi toată discuția)
Drepturile sotilor separati in fapt la bunurile proprii ale unuia dintre ei Marutu123 Marutu123 Buna ziua. Am 20 de ani. Parintii mei sunt despartiti de cand aveam maxim 2 ani, iar eu traiesc cu mama mea. Tin sa subliniez ca sunt despartiti nu ... (vezi toată discuția)