avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi după divorțul părinților. Toată ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi după divorțul părinților. Toată moștenirea de la bunici a rămas la tata, aș putea obține ceva de la el?

Am si eu o nelămurire.Am împlinit 18 ani iar părinți mei sunt divortati de când eram mic, eu rămânând în custodia mamei.Dupa divorț ne-am mutat de la tata fara a cere bunuri materiale sau o parte din avere.Toată mostenirea de la bunici a rămas la tatăl meu și vreau să stiu daca în instanță aș putea să obțin ceva de la el, adică un teren,casă, sau bani.Rog seriozitate.Mulțumesc
Ultima modificare: Vineri, 13 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 04:41, 13 Aprilie 2018
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
În acest moment dvs. puteți obține doar o pensie alimentară, dacă sunteți în continuarea studiilor, până la terminarea acestora, dar fără a depăși vărsta de 26 de ani.

Dacă în urma divorțului părinților dvs. ei nu a fost făcut partajul, atunci mama dvs. îl poate promova și acum. Cu condiția să fi existat bunuri dobândite în comun. Căci la divorț se împart bunurile comune ale soților, nu bunurile unuia dintre ei (cum ar fi bunurile dobândite prin moștenire de către unul din soți = bunuri proprii. Acestea sunt și rămân ale celui care le-a dobândit).

În ce privește moștenirea, nu se poate obține în instanță „ceva ... teren, casă...” câtă vreme cel despre a cărui moștenire vorbim este încă în viață. Abia după moartea acestuia puteți pune problema moștenirii. Și după cum povestiți, pare că sunteți unicul succesibil. Posibil. Sau poate că n-ați povestit destul.

În timpul vieții tatălul dvs. puteți obține un „ceva” de la el, dar pe cu totul alte căi (nicidecum prin instanță). Depinde de istoricul relațiilor personale... trecute, prezente și viitoare. Dacă cele trecute nu arată roz, aveți șansa de a colora prezentul.
Ultima modificare: Vineri, 13 Aprilie 2018
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! părinții meu au divorțat și nu au făcut partajul ... ALidia23 ALidia23 Bună ziua! Părinții meu au divorțat și nu au făcut partajul deoarece tatăl meu la un an după divorț a decedat. Bunurile ii rămân toate mamei s.au ... (vezi toată discuția)
Drept la proprietatea tatalui miha1172 miha1172 Posibil cazul meu sa nu fie unul particular, dar nu am idee ce trebuie sa fac. Parintii mei au divortat cand au aveam aproape 18 ani. La divort eu am optat ... (vezi toată discuția)
Partaj calanceavasile calanceavasile Neam certat si ne am separat in fapt in 03 01 2003 dar am divortat legal in septembrie 2008 In 17 dec 2002 am optinut o autorizatie de ... (vezi toată discuția)