avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... parasirea de domiciliu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

parasirea de domiciliu

As vrea sa stiu daca o persoana aflata in situatia "parasire de domiciliu", are nevoie de acordul celui care ramane in domiciliu, de a se intoarce in domiciliu, in doua posibilitati: sunt coproprietari asupra domiciliului si a doua, doar celalalt este proprietar asupra domiciliului.
Cel mai recent răspuns: baietzika , utilizator 12:09, 10 Martie 2011
Daca doar cel ramas in domiciliu este proprietar , teoretic cel care a plecat, ar avea nevoie de acordul proprietarului.
Daca atat cel plecat cat si cel ramas sunt proprietari pe acel imobil, plecarea sa, pentru oricata vreme, nu presupune pierderea dreptului de a reveni.
indiferent daca apare sau nu pe act, daca este bun dobandit in timpul casatoriei, cel care ramane in casa e obligat sa ii permita accesul altfel va fi acuzat de tulburarea fol locuintei care este infractiune. si daca nu e bun dob in tp casat , daca are domiciliu legal acolo adika in buletin i-ati dat de buna voie acordul sa locuiasca in casa deci nu prea aveti ce face pana nu rezolvati pe cale civila un eventual partaj. si abea cand aveti decizia puteti face o adresa la evidenta populatiei prin care informati ca nu mai locuieste acolo ca deciza judecat spune ca....si in concluzie solicitati sa fie chemata pt schimbare buletin

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adresa de domiciliu BCF BCF Buna ziua Am o nelamurire, sper sa ma puteti ajuta. Sunt divortata de 2 luni. Partaj pe bunurile comune inca nu am facut. Fostul meu sot are trecuta pe ... (vezi toată discuția)
Evacuare fost sot -ajutor voinea75 voinea75 Fostul sot a parasit domiciliul in sept 2010, solicitand sotiei sa-i dea bani de chirie ca sa o lase in pace. Sotul este violent. Terorizeaza copilul.Aceasta ... (vezi toată discuția)
2 avocati 2 versiuni Krisztaa Krisztaa sper sa gasesc aici un raspuns concret si sigur (cu citat,daca se poate) pentru urmatorul caz: exista o proprietate pe numele meu achizitionata in anul 2001, ... (vezi toată discuția)