avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Raspuns de la DGFP privind solutionarea unei decizii ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Raspuns de la DGFP privind solutionarea unei decizii de impunere suplimentara

I n urma depunerii unei contestatii la DGFP am primit urmatorul raspuns:

In vederea solutionarii contestatiei este necesar sa ne mentionati in scris in termen de 5 zile de la primirea prezentei,cuantumul sumelor contestate,individualizate pe feluri de impozite,taxe si datorii vamale si accesorii ale acestora,asa cum au fost stabilite prin titlul de creanta respectiv decizia de impunere,motivele de fapt,temeiul de drept precum si dovezile pe care va intemeiati contestatia in conformitate cu art.206 alin.2 din Codul de Procedura Fiscala,coroborat cu pct.175.1 din Norme Metodologice de aplicare privind Codul de Procedura Fiscala aprobat prin HG.1050/2004 si a pct. 2.5. din Instructiunile pentru aplicarea titlului IX din O.G. nr.92/2003 privind Codul de procedura fiscala ,republicata,aprobate prin Ordinul Presedintelui ANAF nr.519/2005:
..Art.206 Forma si continutul contestatiei:
(2)Obiectul contestatiei il constituie numai sumele si masurile stabilite si inscrise de organul fiscal in titlul de creanta sau in actul administrativ fiscal atacat,cu exceptia contestatiei impotriva refuzului nejustificat de emitere a actului administrativ fiscal
''175.1.In contestatiile care au ca obiect sume se va specifica cuantumul sumei totale contestate,individualizata pe categorii de impozite,taxe,datorie vamala,contributii,precum si accesorii ale acestora.In situatia in care se constata nerespectarea acestei obligatii,organele fiscale de solutionare competente vor pune in vedere contestatorului,printr-o adresa,sa precizeze ,in termen de 5 zile de la comunicarea acesteia,cuantumul sumei contestate,individualizata.''
''2.5.In exercitarea rolului activ,organul de solutionare va solicita contestatorului,pe baza de scrisoare recomandata cu confirmare de primire,prezentarea ,in termen de 5 zile de la data comunicarii acesteia,a motivelor de fapt si de drept,sub sanctiunea respingerii contestatiei ca nemitivata''.
in conformitate cu prevederile art.206 alin.1 din O.G. nr. 92/2003,republicata:
(1)''Contestatia se formuleaza in scris si va cuprinde:
a)datele de identificare a contestatorului;
b)obiectul contestatiei;
c)motivele de fapt si de drept;
d)dovezile pe care se intemeiaza;
e)semnatura contestatorului''.
Conform art.70 al.2 din O.G. nr.92/2003,republicata,privind Codul de procedura fiscala:''In situatia in care,pentru solutionarea cererii,sunt necesare informatii suplimentare relevante pentru luarea deciziei,acest termen se prelungeste cu perioada cuprinsa intre data solicitarii si data primirii informatiilor solicitate''.

Va rog sa-mi ,,traduceti''.......
sa precizez la,, cuantumul sumelor contestate'' impozitul si accesoriile aferente stabilite suplimentar pentru acea perioada?....un model de astfel de mentionare as putea gasi undeva?....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adaug stocul la baza de impozitare? ismi3ismi ismi3ismi Contabilul pe care il am,pt CALCUL PROFIT, a scos VEniturile totale pe o lista si Cheltuielile totale deductibile pe o alta lista si a calculat cu programul pe ... (vezi toată discuția)
Impozitul net in cazul intreprinderii individuale mihaela71 mihaela71 Am gresit titlul subiectului.Am vrut sa spun venitul net pt care se aplica cota de impozit. Cum se calculeaza venitul net pt anul incheiat in cazul unui II cu ... (vezi toată discuția)
Pfa-comert cu amanuntul-stoc de marfa-calcul impozit ContSters27400 ContSters27400 Buna ziua, Am mare nevoie de ajutor. Sunt PFA cu activitate principala comert cu amanuntul. Eu am gandit calculul impozitului pe venit astfel: Anul N - ... (vezi toată discuția)