avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... nerespectare contract constructie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

nerespectare contract constructie

Am incheiat un contract cu o firma pentru construirea unei locuite. Societatea a suspendat lucrarile si nu prea mai are de gand sa reinceapa. Termenul de executie a lucrarii din contract a expirat si as vrea sa stiu daca un eventual proces ar putea dura mult si daca in acest timp pot continua constructia? Mentionez ca firma avea obligatia de a intocmi toate doc. necesare constructiei dar acestea nu au fost facute.
Cel mai recent răspuns: ContSters54829 , utilizator 15:41, 4 Iunie 2008
Cititi cu atentie contractul de construire si vedeti ce solutii aveti acolo in cazul nerespectarii termenelor de catre constructor. Daca ati platit o suma in avans, puteti solicita returnarea ei, daca sunt penalizari, etc.
Functie de ce scrie in contract si ce pretentii aveti, un avocat va va spune daca cererea dvs. se incadreaza in procedura urgenta, cea a somatiei de plata ( cand se obtine o hotarare in doua-trei termene) sau trebuie actionat pe calea dreptului comun, unde procedura este mai indelungata.

In cazul in care doriti sa continuati ridicarea constructiei cu alti constructori, mai intai reziliati prezentul contract, procedura fiind facuta prin scrisoare recomandata si cu respectarea termenelor din contract, daca ele exista. Apoi trebuie sa obtineti autorizatia de constructie pentru a putea continua lucrarea inceputa, avand in vedere ca firma contractanta nu si-a indeplinit aceasta obligatie din contract.
Abia dupa acesti pasi puteti continua lucrarea inceputa, indiferent ce litigii aveti pe rolul instantelor cu primul constructor.
Colega mea v-a expus mijloacele legale; ati mai putea, daca doriti sa continuati cu aceasta societate de constructii, sau macar sa incercati, sa le trimiti o notificare, prin care sa ii somati sa reia lucrarile in termen de.... si/sau sa va inapoieze avansul, in caz contrar, urmanad a se rezilia contractul si a se actiona pe cale legala pentru recupererarea avansului;
ar fi bine sa apelati la o persoana de specialitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme la reconciliere lrcos lrcos contract intre mine ca beneficiar (persoana fizica) si o firma de constructii pt finisarea unei case. data la care trebuia sa se termine lucrarea a fost ... (vezi toată discuția)
Clauze contractuale amenajare apartament nerespectate OOvidiu OOvidiu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu solutii pentru urmatoarea situatie: 1. Am inceput amenajarea unui apartament cu o firma de constructii in baza unui ... (vezi toată discuția)
Neexecutare contract sammy44 sammy44 buna ziua. am incheiat un contract cu o firma de c-tii pt. construirea unei case si desi am dat avans 96% din valoare , constructorul a executat doar partial ... (vezi toată discuția)