avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire,pensie alimentara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire,pensie alimentara

tatal meu natural a murit acum 3 ani.....eu sunt copilul din casatoria anterioara,inaite sa moara sa recasatorit si a avut o fetita(a trait cam15 ani cu femeia respectiva),dar intrebarea ar fi daca mai pot sa beneficiez de vreun drept la pensia alimentara p care trebuia sa mi-o dea de la 7 ani pana la 18 ,mentionez ca acu am 26 de ani,el a murit si mostenirea la care as fi avut dreptul(casa+pamant )a dat-o cu contract vanzare cumparare fratelui sotiei lui care ulterior i-a dat-o surorii lui prin donatie(sotiei tatalui meu)(pentru a ma scoate pe mine din calcul la succesiune)actul sa facut cand traia el.nu am facut actul acela de succesiune la 6 luni dupa moartea tatalui.mai mult m-ar fi interesat daca am vreo sansa sa o dau in judecata pe sotie care a ramas cu casa pamantul si toata averea bunicilor mei,respectiv tatalui meu si eu am cam ramas si fara pensie alimentara cand am fost mic si fara dreptul la succesiune,pt ca m-am mai interesat si este cam greu sa mai am parte la ceva din casa si pamant.multumesc anticipat si scuze daca nu am fost foarte explicit.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Zagrean , Avocat 14:17, 10 Martie 2011
Imi pare rau dar nu aveti ce sa face-ti.
Pt pensia alimentara trebuia sa-l dati in judecata la timp atunci cand traia.
Cu privire la mostenire -sunte-ti mostenitor legal dar nu exesta masa suscesorala.
din cele exprimate de dvs, este cam dificil sa mai obtineti in prezent ceva din mostenirea dupa tata.ar mai fi o sansa(relativ mica) sa beneficiati ceva din mostenirea bunicilor dvs,in anumite conditii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj succesiune dupa bunici 2014Elena 2014Elena A murit bunicul meu, dupa cativa ani a murit si bunica in acelasi an cu tatal meu Fratii tatalui meu au facut succesiunea fara tatal meu, au falsificat anexa 1 ... (vezi toată discuția)
Drep la mostenire lumifatu lumifatu Mesaj:As dori sa stiu daca, in speta despre care va voi scrie, am toate actele si, mai ales, sanse de castig. Sotul meu nu mai este si vreau sa castig, in ... (vezi toată discuția)
Întrebari privitoare la incheierea unui certificat de succesiune Zaph Zaph Buna ziua, As avea doua intrebari privitoare la incheierea unui act de mostenire si la actele necesare. Acum un an si jumatate a murit bunica mea care era ... (vezi toată discuția)