avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1137 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partajul dupa divort.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partajul dupa divort.

Buna ziua.Va rog sa-mi dati un sfat in urmatoarea problema:Prietenul meu a divortat.A chemato pe fosta sotie in nenumarate randuri sa i-a din casa tot ce are nevoie sa stim si noi ce ne trebuie si sa ne cumparam.Aceasta a refuzat tot timpul spunand ca nu-i mai trebuie nimic deoarece la plecare si-a luat o buna parte din lucruri.Mai nou ne-am trezit cu o scrisoare cu o lista facuta de ea,continand lucrurile care le-a luat si lucrurile ramase in casa.Din cele ramase in casa a subliniat o multime de lucruri pe care le vrea ea.Acestea fiind cele mai valoroase lucruri din casa.Problema este urmatoarea:Televizorul si uscatorul de rufe s-au ars si le-am aruncat.Restul lucrurilor i-a spus prietenul meu sa vina sa le ia fara probleme.Si in locur celor doua lucruri raman datoriile lor comune pe seama lui.Nu a fost de acord nici asa si a scris avocatului.Spuneti-mi daca prietenul meu este obligat sa-i dea toate aceste lucruri si de asemenea daca este obligat legal sa-i plateasca pentru acele lucruri care nu mai exista.Sau spuneti-mi cum se face un partaj.

Cu respect.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Zagrean , Avocat 15:33, 10 Martie 2011
partajul se poate incheia pe cale amiabila sau prin intermediul instantei.
Cel mai relevant lucru in cazul unui partaj este stabilirea cat mai exacta a bunurilor care au facut parte din comuniunea matrimoniala de bunuri(reprezinta in fapt bunurile cumparate de soti in timpul casatoriei).
In cazul prezentat, se intelege ca exista doar bunuri mobile.In cazul in care se va ajunge in instanta,cel care solicita va trebui sa si dovedeasca pretentiile.
ca idee-este destul de dificil a se stabili exact bunurile supuse partajului;de multe ori,aspectele mentionate de dvs sunt mai mult expuse intr-un mod sicanatoriu.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns.Dar,dumneavoastra ce ne sfatuiti sa facem?Doamna nu poate face dovada lucrurilor cumparate in timpul casatoriei si nici dovada celor ramase in casa.Pentru ca facturile si chitantele acestor lucruri se afla la noi in casa.Va multumesc anticipat.

Cu mult respect.
personal, as oferi alte bunuri care sa compenseze doleanta ex sotiei.dar daca insista si continua cu o atitudine recalcitranta, as proceda asa:
pritenul dvs, prin interemediul unei notificari(prin executor judecatoresc), sa ii prezinte lista cu bunurile pe care le considera ca i se cuvin ex sotiei si sa ii de-a un termen de timp pentru a le ridica.Astfel, se va dovedi buna lui credinta.iar in rest, sa stea linistit in compania dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu agresiuni fizice si verbale ralucutzzaa ralucutzzaa Buna seara, Va cer parerea sincera si corecta din tot sufletul, prietena mea are nevoie de raspunsurile dvs. Este o situatie foarte urata, in sensul ca ... (vezi toată discuția)
Daca traieste unul din parinti cum se poate face succesiunea mihaiz mihaiz Daca traieste unul din parinti se poate face succesiunea? Matusa mea a ramas vaduva cu 4 fete (3 din ele maritate) si vrea sa stie ce drepturi are asupra ... (vezi toată discuția)
Partaj.....si multe nelamuriri aldona aldona Buna ziua! Sunt divortata de curand,iar ceea ce ma nedumereste este partajul.Inainte de casatorie am cumparat o casa in care am locuit in toti acesti ani si la ... (vezi toată discuția)