avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzarea unui apartament de catre mostenitori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzarea unui apartament de catre mostenitori

Doi frati mostenitori ai unui apartament dupa moartea parintilor lor pot vinde respectivul apartament fara a mai face succesiunea, daca sunt amandoi de acord cu aceasta vindere?
Va multumesc!
Nu,trebuie sa dezbata succesiunea
Nu este obligatorie iesirea din indiviziune.
Apartamentul , chiar daca reprezinta un bun indiviz , poate fi instrainat, insa numai cu acordul tuturor comostenitorilor.
Dezbatarea succesiunii, insa , se impune , pentru a se stabili calitatea de coerede , cat si cota parte din dreptul de proprietate.
Ultima modificare: Joi, 10 Martie 2011
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mosteniri, succesiuni shimano shimano Buna seara, va rog daca ma poate ajuta si pe mine cineva cu un raspuns... parintii mei au decedat acum 9 ani tatal si respectiv 8 ani mama, pana in ... (vezi toată discuția)
Renuntare la cota de mostenire cu clauza OctaviaMaria OctaviaMaria In urma decesului mamei noastre, eu si fratele meu vom dezbate succesiune pentru un apartament. Eu as dori sa cedez dreptul la cota care mi se cuvine din ... (vezi toată discuția)
Vindere imobil fara acordul unei parti painluck painluck buna ziua am si eu o intrebare , parinti mei au decedat anul trecut ,am facut succesiunea la imobil un apartament 2 camere .problema mare este ca in momentul ... (vezi toată discuția)