avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... am castigat un proces pe care nu l-am deschis!!!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

am castigat un proces pe care nu l-am deschis!!!

fiica mea a dat-o pe mama ei in judecata pt primirea pensiei alimentare si dupa implinirea varstei de 18 ani. acasa ne-a venit o comunicare prin care era instiintata de majorarea pensiei alimentare si primirea ei pana ;la terminarea studiilor. mama ei a facut recurs, a ramas in pronuntare si, surpriza: RESPINGE RECURSUL CA FIIND NEFONDAT. IREVOCABILA. intrebarea este, mama ei mai poate face ceva pt micsorarea pensiei mai ales ca i s-au luat in calcul si banii pe care ii primea pt ajutor de insotitor? sau fiind irevocabila asta este suma pana la terminarea studiilor nu mai tarziu de 26 de ani? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriel Zagrean , Avocat 15:22, 10 Martie 2011
sent si respectiv decizia este definitiva si revocabila, urmand ca aceasta sa plateasca suma stabilita pana la terminarea studiilor
mama insa poate deschide un alt proces prin care sa solicite reducerea pensiei intrucat nu detine suficiente venituri astfel incat sa plateasca suma la care a fost obligata , insa exista mici sanse sa aibe castig de cauza.
Mama poate introduce o acţiune prin care să solicite micşorarea pensiei de întreţinere la care a fost obligată. Această acţiune se poate dovedi în cazul în care se vor micşora veniturile mamei şi aceasta nu ar mai avea posibilitatea de a plăti pensia de întreţinere la care a fost obligată de instanţă.
in functie de veniturile obtinute de mama fiicei dvs, peste sase luni, poate deschide din nou proces care sa vizeze reducerea pensiei alimentare.desigur, se poate si invers,respectiv sa vizeze o majorare a pensiei in cazul in care veniturile mamei vor creste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie alimentara ramonadg ramonadg Am o fiica din prima casatorie careia ii platesc pensie alimentara in procent de 25 % din venitul realizat lunar - aprox 750 lei lunar. Prin hotarare ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere SxN_28 SxN_28 As dori sa aflu ce am de facut in urmatoarea situatie: am avut stabilita pt plata o pensie in cuantum de 120 ron/lunar. S-a cerut majorarea acestei ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare roberta17 roberta17 Am obtinut majorarea pensiei alimentare in luna iulie de la 450 ron la 900 ron,fostul sot fiind stabilit in State.El refuza sa-mi plateasca suma majorata si ... (vezi toată discuția)