avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cim perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cim perioada determinata

Anul trecut m-am angajat la un srl .
La inceput cu CIM pe perioada determinata de 3 luni.
Dupa ce au trecut aceste 3 luni mi-a facut altul tot de trei luni , si inca unul si iar altul.
In total 4 contracte de 3 luni.
Este legal acest lucru?
Cate contracte cu periada determinata de 3 luni se pot face ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:34, 10 Martie 2011
Potrivit Codului muncii art 80 alin 4.
Între aceleaşi părţi se pot încheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de muncă pe durată determinată, dar numai înăuntrul termenului prevăzut la art. 82 (nu pe o perioadă mai mare de 24 de luni)
Raspuns la intrebare - angajatorul d-voastra nu a respectat prevederile legale.
Pentru si mai multe detalii cititi codul muncii art. 80-86.
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 10 Martie 2011
AnnaM, utilizator
Au fost toate pentru acelasi SRL? Poate ca a schimbat denumirea societatii.
In caz contrar puteti cere instantei sa va recunoasca ultimul contrat ca fiind pe durata nedeterminata in conformitate cu legislatia aplicabila la data incheierii lui.
incepand cu noul cod al muncii o sa fiti angajata numai pe perioda determinata.
carmenmur a scris:

Asta este alta discutie.
Conform legislatiei in vigoare la data celui de al 4 lea contract acesta este pentru perioada nedeterminata si pentru a lucra doar cu CIM pe determinata conform noii legislatii trebuie sa se incheie ultimul CIM pe nedeterminata. De aceea este bine sa solicite instantei recunoasterea acestui CIM ca fiind pe durata nedeterminata
carmenmur a scris:

Care este aceasta prevedere ? ... art.12 din actualul Cod al muncii nici nu intra in discutia noilor modificari.

Alte discuții în legătură

Criterii cim determinat ,nedeterminat ContSters75393 ContSters75393 Am si eu urmatoarea nelamurire. Sunt angajat la o firma x si in urma cu aprox.un an jumate am inceput serviciul la ei cu semnarea contractului de munca pe o ... (vezi toată discuția)
Intrebari/lamuriri codul muncii-var. actualizata monik monik a seara tuturor! as avea si eu cateva nelamuriri cu privire la codul muncii-varianta actualizata (1.05.2011). 1. pana la urma contr colective la nivel ... (vezi toată discuția)
Cim pe perioada determinata irina_g irina_g buna ziua, va rog sa ma lamuriti referitor la Art. 84 din codul muncii cf caruia \\\\" Contractul individual de muncă pe durată determinată nu poate ... (vezi toată discuția)