avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sarcina in perioada somajului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sarcina in perioada somajului

Buna ziua.
Tocmai am terminat concediul de crestere al copilului dar in loc sa incep munca am fost bagata in somaj. Imi puteti spune daca as ramane insarcinata in perioada somajului as mai beneficia de indemnizatia de crestere a copilului? Si daca da ce bani as lua? 600 lei sau cat am avut si la primul copil? 85% salariu?
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 10 Martie 2011
marinelanitu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:16, 10 Martie 2011
1. Beneficiati de indemnizatie pentru CCC daca in cele 12 luni premergatoare nasterii aveti venituri din salarii, acitivitati independente sau agricole sau perioade asimilate acestora ( CCC, concediu medical, concediu de maternitate, somaj indemnizat etc.).
2. Asa ca luati bine in calcul momentul nasterii pentru a va incadra in cerintele legale.
3. Veniturile nete luate in calcul sunt cele obtinute in aceasta perioada la care se aplica procentul de 75% (dar nu veti primi mai putin de 600 lei).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata, indemnizatie crestere copil lauraadel87 lauraadel87 Buna seara! Lucrez din 15 martie 2013,cu 2 ore (225lei) , insa in luniile august, decembrie 2013 si ianuarie 2014 am fost in concediu fara plata.In cazul in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil constantiniulia11 constantiniulia11 Buna ziua, Imi puteti spune va rog daca am 6 luni trecute in ctr de munca si daca raman gravida se iau in considerare si restul lunilor pentru a realiza cele ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate, cuantumul indemnizatiei pentru ccc corinamilitaru corinamilitaru lucrez la o firma din martie anul curent si as vrea sa ma lamuriti cu niste probleme: 1)vreau sa raman insarcinata si vreau sa stiu cat timp trebuie sa ... (vezi toată discuția)