avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Facturi PFA dizolvat si radiat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Facturi PFA dizolvat si radiat

Buna ziua,
Societatea are un contract cu un PFA IT ce a fost dizolvat si radiat din oficiu, conform OUG 44/2008.
Ce pot face cu facturile emise de catre acesta si pe care le-am platit, nestiind acest lucru?
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: madellaine , utilizator 14:23, 14 Martie 2011
Din pacate trebuia sa stiti acest lucru. Cheltuielile aferente facturilor emise de la data radierii, sunt nedeductibile. Si TVA este tot nedeductibil, daca erau facturi cu TVA si sunteti platitor.
Aceiasi situatie se aplica si daca era inactiv inainte de radiere.
Exista mijloace de informare pe mfinante.ro cu liste ale contribuabililor inactivi sau radiati. Trebuia sa va informati inainte.
Ultima modificare: Vineri, 11 Martie 2011
Cornelia Tulpan, Contabil
Stiu ca exista aceste mijloace de informare. La data semnarii contractului, ca de fiecare data, am verificat, acest PFA fiind in regula. Asta e,nu-mi ramane decat sa verific saptamanal,fiecare furnizor,client...
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva deductibil platit la un contribuabil inactiv aniela72 aniela72 Buna ziua, Va cer ajutorul intr o problema pe care o am cu inspectorii de la TVA si anume: In 2008 am achizitionat bunuri de la cum furnizor pe baza de ... (vezi toată discuția)
Radiere pfa in 2010...ce fac cu facturile emise pana acum? dorucristiandeliu dorucristiandeliu ziua buna, am aflat abia acum o saptamana ca am fost radiat in iunie 2010..de ce ne mai cer numere de telefon,email..daca nu se sinchisesc sa ne anunte...stiu ... (vezi toată discuția)
Pfa: radiere conform oug 44/2008 dre_andrei dre_andrei Salut, Am infiintat in 2007 un PFA. Toate bune si frumoase, norma de venit, eliberez facturi, iau banii. In aprilie 2011 depun actele pentru un credit si ... (vezi toată discuția)