avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Motive de recurs prin email - in termen valabil sau nu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Motive de recurs prin email - in termen valabil sau nu - in cazul in care faxul CAB nu e conectat

Intr-un recurs penal, am trimis motivatia recursului prin email la adresa de email a CAB indicata pe site-ul lor, in termen. De asemenea, am dorit - noi suntem o societate comerciala si parte civila in proces - sa trimitem pe fax motivele stampilate si semnate in aceeasi seara a ultimei zile in care mai eram in termen. Din pacate, functionarii de la CAB nu comutasera telefonul pe fax - putem aduce marturia unui angajat al nostru in acest sens.
Intrebare: desi legea prevede ca valabila numai trimiterea prin posta, trimiterea prin email este valida ? Daca ni se va cere sa probam aceasta trimitere, ce facem, aducem calculatorul la tribunal ?
De asemenea, cum se poate interpreta incercarea noastra de a trimite prin fax motivatia, nereusita datorita culpei functionarilor de la CAB ?
Am trimis, prin posta recomandat, co o zi intirziere insa, motivatia semnata si stampilata.
Ne gandim sa ii cerem omului nostru insarcinat cu faxul (nereusit) si emailul (reusit) sa dea o declaratie de martor.

In subsidiar, aratam ca doua dintre motivele de recurs fac parte dintre acelea care se ridica din oficiu in instanta. Inseamna atunci ca motivele noastre - tardiv depuse (daca intr-adevar putem vorbi aici de taridivitate) - devin un fel de concluzii scrise ?!?

Multumiri
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 10:10, 31 Mai 2008
In ce priveste semnatura nu-i o problema pentru ca puteti confirma instanta prin reprezentantul dvs.
In ceea ce priveste trimiterea pe email - din pacate n-am recurs la aceasta (pentru ca nu mi-ar fi dat mana sa risc si sa se ia in consideratie numai cazurile de casare care se iau in considerare din oficiu).
Sfatul meu este sa printati pagina cu trimiterea si sa o folositi in instanta.
Ma tem ca nu o sa va ia in seama trimiterea facuta asa cum ati spus.
Nu este o modalitate prevazauta de lege si din acest motiv nu se va lua in seama.

avocat Claudiu Lascoschi
:offtopic: Daca ati deschis un topic cu subiectul asta, continuati aici, nu mai deschideti altul. Am inchis topicul 2. Continuati aici.
De ce ati inchis topicul ? In celalalt era vorba, in principal, de faptul daca instanta, luand in considerare in mod obligatoriu anumite motive de recurs - unde, din fericire, exista o suprapunere cu cele pe care le ridicam noi - complineste o eventuala, insa improbabila, iesire din termen.
Rog redeschideti (altfel formulat, re-analizati)
Aveti aceeasi problema. Ati deschis 2 topicuri pentru ea.
In prima ati intrebat daca este valabil recursul declarat.
In a doua ati mai intrebat o data daca este valabil si ati dezvoltat motivele de recurs. Lucru pe care ati fi putut sa-l faceti tot pe acest topic.
Ideea era sa concentram intreaga discutie intr-un singur topic, este mai simplu atat pentru dvs. cat si pentru consultanti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. daca ma poate ajuta cineva cu un sfat: instanta - ... Trecatorul Trecatorul Buna seara. Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat: Instanta - CAB Dosar - Contencios administrativ Speta - Contestatie in anulare a hotararii Solutie: 1. ... (vezi toată discuția)
Deciziile posibile luate de curtea de apel Ioana1919 Ioana1919 As dori sa stiu ce decizii poate lua Curtea de Apel intr-un proces civil in care prima instanta (Tribunalul Bucuresti) a respins ca neintemeiata actiunea ... (vezi toată discuția)
Cerere de stramutare, instanța competentã Showdown Showdown Buna ziua, Am o mare nelamurire. Poate ma ajutati sa inteleg. Sunt parte intr-un dosar a carei actiune a fost initiata in Oct 2011. In acet moment sunt in ... (vezi toată discuția)