avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... cum trebuie sa procedez va rog?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

cum trebuie sa procedez va rog?

in urma unui accident in care vinovatul roman avea nr de bulgaria nu a prezentat asigurarea eu urmind sa folosesc polita mea casco cu regres fata de vinovat [care nu a acordat prioritate si intocmiduise dosar penal } Mam adresat asiguratorului meu casco si am prezentat anexa 2 asa cum mi sa cerut urmind toate procedurile cerute de ei servis agreat .Acum polita mea era asigurata pentru3100 de euro reparatia e in jurul acestei sume asiguratorul meu in speta spune ca daca reparatia costa mai mult imi da doar 2400 de euro scazindumi 300 de euro difereta pe care eu o mai am de achitat urmind sa se dea dauna totala eu ramanind fara casco .intebarea e daca asiguratorul meu in cazul de fata procedeaza corect deoarece vina numi apartine ei urmind sa recupereze banii de la persoana vinovata Daca suma ar fi3100 de euro mas incadra pentru reparatie iar in cazul 80%dinvaloare nu ,doar urmind sami repar masina in regim propriu imtrebarea mea este asiguratorul meu procedeaza corect deorece eu pierd polita casco ca si cind eu as fi vinovat se face un abuz chiar daca se stipuleaza in contract ca pentru dauna totala se da 80% din valoare in cazul in care eu nu sunt vinovat asiguratorul meu nu e de rea credinta alaturi de ei nu mas puta constitui parte civila pentru difereta politei mele ca vinovatul sa plateasca . in speranta ca o sa primesc un raspuns va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: luizzacretu , utilizator 12:37, 11 Martie 2011
Asiguratorul raspunde in limita prevazuta in conditiile de asigurare. Daca aveti pretentii care depasesc aceasta limita va trebui sa va indreptati chiar Dvs. impotriva vinovatului.
In caz de dauna totala este firesc sa inceteze contractul de asigurare (este ca si cum ar trebui sa platiti o suma de reintregire egala cu prima de asigurare initiala pentru a continua contractul, deci echivaleaza cu o noua asigurare, ajustata cu perioada de valabilitate).
Consider ca asiguratorul nu face niciun abuz, ci este in limita practicilor din aceasta piata (a asigurarilor).

Succes!
Procedeaza corect asiguratorul. Este normal in conditiile unei daune totale polita de asigurare sa se rezilieze
Asiguratorul nu incearca sa va pacaleasca. Este o procedura conforma cu conditiile. Daca este dauna totala atunci a disparut obiectul asigurat. In ce priveste suma care vi se da drept despagubire este corecta cu conditiile de asigurare. Vi se dau 80% din suma asigurata si se scad ratele pe care le mai aveati de platit pana la sfarsitul anului de asigurare. In mod normal polita ar fi trebuit platita integral la contractarea ei insa asiguratorul v-a facut o facilitate de a plati in rate dar cu amendamentul ca in caz de dauna totala vi se va retine si suma restanta, adica ratele ramase. Este si asta scris in conditii.
sa inteleg ca daca eu nu sunt vinovat de accident sunt taxat ca si vinovat regresul nu se mai face catre vinovat ei nul mai da in judecata pentru vina lui Daca eu am pretentii trebuie sal dau in judecata singur sau impreuna cu asiguratorul casco in ce conditii si daca pot o reintregire a politei ca sami acopere dauna. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima suplimentara pentru reintregirea sumei asigurate vladionut vladionut cu respect. -problema sta in felul urmator:sunt asigurat Casco la firma ASIROM iar in lunie am avut deschis un dosar cu regres, asiguratorul urmand a-si ... (vezi toată discuția)
Cit mai dureza pina pot repara masina si de ce atita stres luizzacretu luizzacretu Revin cu o noua problema .Dupa acidentul suferit masina cu nr de bulgaria nu a prezentat asigurare desi era vinovat am recurs la polita mea casco.Servisul ... (vezi toată discuția)
Rata daunei la asigurari casco tig tig RATA DAUNEI LA ASIGURARI CASCO Buna ziua, Autoturismul personal a fost accidentat de un TIR ,VINA CONSTATATA de politie este a celuilalt conducator ... (vezi toată discuția)