avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am voie sa lucrez in alta tara?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am voie sa lucrez in alta tara?

Buna ziua .
Sunt pensionat pe caz de boala , cu gradul III cu 1/2 norma drept de lucru . In tara nu-mi gasesc nimic . Am ocazia sa merg sa muncesc temporar , pe 2 luni in Germania , in agricultura . Acest lucru imi afecteaza pensia de boala pe viitor ? Ce solutii as avea ? Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: lucijr66 , utilizator 13:10, 11 Martie 2011
Sunt doua variante:
1) lucrati la negru, fara contract de munca inregistrat la fortele de munca din Germania.
2) lucrati cu contract de munca cu timp redus, (4 ore) asa cum va este recomandat de medic, chiar daca in realitate lucrati mai mult, asta daca va permite si sanatatea..
Altfel, daca se afla in tara ca lucrati cu norma intreaga, veti pierde pensia.
Ultima modificare: Vineri, 11 Martie 2011
Marcel Mihalache, Avocat
Va multumesc mult pentru raspuns . Am sa ma conformez intrutotul .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii sociale obligatorii pentru angajatori salariati norma partiala NegoitaMaria NegoitaMaria As dori sa aflu daca, pentru o persoana pensionata de boala gradul III cu drept de munca de 4 ore , se platesc din luna august 2017 contributii sociale ... (vezi toată discuția)
Angajare persoana in pensie de boala mihaeladumse mihaeladumse Buna ziua, As dori sa stiu daca o persoana aflata in pensie de boala de aproximativ 3 ani se poate angaja cu prestari servicii la o firma, bineinteles fara ... (vezi toată discuția)
Drepturile salariatilor Maia M Maia M Buna ziua, Firma la care lucrez (din03. 2000), a ales ca masura sa treaca de criza,un act aditional la contract prin care ne informeaza ca :\\\"se modifica ... (vezi toată discuția)