avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare persoana in pensie de boala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare persoana in pensie de boala

Buna ziua,

As dori sa stiu daca o persoana aflata in pensie de boala de aproximativ 3 ani se poate angaja cu prestari servicii la o firma, bineinteles fara sa renunte la pensia de boala.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:54, 13 Martie 2012
1. Numai daca este pensionata de invaliditate gradul III si numai cu un program de maximum 4 ore pe zi.

2. Atentie la cum se intocmeste contractul de prestari servicii, sa nu depaseasca 4 ore pe zi.
Este vorba de o persoana cu gradul II de handicap, pensionat pe caz de boala, insa inainte de pensionare a lucrat aproximativ 15 ani. In acest caz poate sa munceasca undeva legal, dar fara sa renunte la pensie?
tudorvaleriu a scris:

......
2. Atentie la cum se intocmeste contractul de prestari servicii, sa nu depaseasca 4 ore pe zi.



Contractul de prestari servicii se incheie pentru activitati ocazionale si nu permanente ... in acest caz, sanctiunea primita va fi pentru ”munca la negru”..... contractul se incheie pe o anumita perioada fara a avea limita de timp pe zi.


@ mihaeladumse
Daca este pensionat pe gradul II de invaliditate , atunci nu poate cumula pensia cu cu venituri provenite din situatii pentru care asigurarea este obligatorie, in conditiile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie grad de invaliditate iii lia19 lia19 O persoana ,pensionar cu gradul III de invalidiatate,care este angajata momentan in institutie cu contract de prestari de servicii,poate fii incadrata cu ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate gradul iii si cim 4 ore/zi Eugenia1970 Eugenia1970 Daca o persoana se incadreaza in gradul III de invaliditate si este pensionata pe caz de boala , se poate angaja cu contract de munca de 4 ore? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Contract de munca pentru pensionar dee dee dee dee Buna ziua, Am o persoana care vrea sa se angajeze dar este pensionata pe caz de boala. Cum procedez sa fie bine? Contract de munca pe perioada determinata de ... (vezi toată discuția)