avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Perioada de proba =contract durata determinata?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Perioada de proba =contract durata determinata?

Buna ziua. Un contract de munca incheiat pe durata nedeterminata, dar cu o clauza speciala in care este specificat ca timp de 90 de zile angajatul se afla in perioada de proba nu este aproxim echivalent cu un contract pe durata determinata de 90 de zile dupa aceasta perioada contractul putand sa inceteze pe baza clauzei speciale? Dupa perioada de 90 zile se poate incheia un nou contract in caz de aviz favorabil din partea angajatorului sau va curge contractul initial? In acest caz mai este necesar incheierea unui act aditional la contract sau e suficienta decizia angajatorului?Multumesc
Cel mai recent răspuns: aurora_oprescu2009 , utilizator 13:03, 11 Martie 2011
1. Codul muncii spune:
Art. 31 - (1) Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la încheierea contractului individual de muncă se poate stabili o perioadă de probă de cel mult 30 de zile calendaristice pentru funcţiile de execuţie şi de cel mult 90 de zile calendaristice pentru funcţiile de conducere.
...
(4.1) Pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta numai printr-o notificare scrisă, la iniţiativa oricăreia dintre părţi.
(5) Pe durata perioadei de probă salariatul se bucură de toate drepturile şi are toate obligaţiile prevăzute în legislaţia muncii, în contractul colectiv de muncă aplicabil, în regulamentul intern, precum şi în contractul individual de muncă.

2. Daca la sfarsitul perioadei de proba niciuna din parti nu notifica incetarea CIM acesta se deruleaza in continuare.

3. Nu e nevoie nici de act aditional la CIM nici de o decizie scrisa din partea angajatorului.
Multumesc.=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere cim Ionelageorge Ionelageorge Buna ziua ,va rog sa ma ajutati cu un raspuns. In urma cu 4 luni am fost angajata cu contract de munca pe durata nedeterminata ,acum am fost anuntata ca mi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, daca am un cim pe perioada nedetermianta, dar care ... Celechi Celechi Buna ziua, Intrebare pentru crestere copil pentru tata Daca am un CIM pe perioada nedetermianta, dar care are clauza de 6 luni pentru perioada de proba, eu ... (vezi toată discuția)
Incetare contract individual de munca Marinescu_And Marinescu_And Buna seara! As dori sa va intreb si eu 2 chestii, daca ma puteti ajuta: 1) cat este perioada de proba la angajati (functii de executie) si daca este ... (vezi toată discuția)