avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca

Am si eu o intrebare. Angajatorul mi-a cerut pentru angajare doar buletinul si diploma de bac. Pana acum cand am incheiat un contract angajatorii mi-au cerut copie dupa buletin,diploma de bac,adeverinta de la medic,copie dupa certificatul de nastere. Este posibil sa fii angajat doar cu copie de buletin si diploma de bac?
Cel mai recent răspuns: ioana.alexandra , utilizator 22:11, 11 Martie 2011
1. Codul muncii spune:
Art. 27 - (1) O persoană poate fi angajată în muncă numai în baza unui certificat medical, care constată faptul că cel în cauză este apt pentru prestarea acelei munci.
(2) Nerespectarea prevederilor alin. (1) atrage nulitatea contractului individual de muncă.
...
2. In rest angajatorul este cel care stabileste de ce acte are nevoie.
Da, este posibil sa vi se solicite la angajare numai buletinul si copie de pe diploma de bacalaureat.
Certificatul medical se poate aduce si dupa incheierea c.i.m.
freeelis a scris:

...Certificatul medical se poate aduce si dupa incheierea c.i.m.

In proiectul de modificare a Codului muncii se abroga aceasta prevedere.
Ultima modificare: Vineri, 11 Martie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
tudorvaleriu a scris:

freeelis a scris:

...Certificatul medical se poate aduce si dupa incheierea c.i.m.

In proiectul de modificare a Codului muncii se abroga aceasta prevedere.

Pana la adoptarea acestuia , ne luam dupa actualele prevederi ... ;)
Va multumesc mult pentru raspunsuri!:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta silverboy22 silverboy22 Este necesat sa dau angajatorului adeverinta apt pentru munca si daca ma angajez cu doar 2 ore?Daca nu dau aceasta adeverinta nu poate sa ma angajeza? (vezi toată discuția)
Semnarea contractului silviu35 silviu35 AM semnat contractul pe perioada nedeterminata cu functia de gradinar nu am facut fisa medicala mia cerut copie dupa buletin si nu am semnat protectia ... (vezi toată discuția)
Care sunt actele minime obligatorii pentru angajare? Andreea_81 Andreea_81 Pentru un SRL in care singurii angajati vor fi actionarii (sot/sotie) care sunt actele minim necesare pentru angajare? Mi se pare absurd sa ne scoatem cazier, ... (vezi toată discuția)