avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot vinde masina tatalui meu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot vinde masina tatalui meu?

Buna ziua,
In urma a 3 accidente cerebrale tata nu mai vede,nu poate folosi la capacitate bratul drept,nu semneaza,nu este mereu coerent.
Cum se poate vinde masina,care este pe numele lui si binenteles nu o mai foloseste?
Cel mai recent răspuns: Mihail Zaharia-Ciorcila , Notar 13:56, 11 Martie 2011
o puteti vinde prin contract sub semnatura privata, in acest caz riscul major il suporta cumparatorul, si se refera la eventualitatea in care tatal pretinde ca nu a semnat el actul sau ca nu a avut discernamant in momentul in care a semnat.
o alta varianta (care nu este neaparat cu mult mai costitisitoare daca pretul vanzarii nu este foarte mare) este vanzarea prin contract de vanzare-cumparare autentic (incheiat la un notariat public), caz in care actul este citit tatalui de catre notar in vederea luarii consimtamantului dupa care se poate aplica in loc de semnatura amprenta de la indexul mainii stangi, ideea este sa aiba discernamant atunci cand se prezinta la notariat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nulitate contract de vanzare cumparare ana_panait ana_panait Buna ziua Am nevoie de ajutor pt a sti cum sa procedez si va rog sa-mi raspundeti la doua indoieli; faptul ca in incheierea de autentificare a contractului ... (vezi toată discuția)
Procura banca pentru persoane imobilizate ... blueeyes550 blueeyes550 In situatia unei persoane imobilizate la pat fara a-si putea folosi mana dreapta (imobilizarea survenind pe neasteptate) care are un depozit bancar pe numele ... (vezi toată discuția)
Amprenta AlexandruCBida AlexandruCBida Bună Ziua. Mama mea are o sora. Acum ceva ani pe când trăia strabunica și era proprietara pe casa unde au copilărit mama și mătușa, mătușa mea (sora ... (vezi toată discuția)