avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cine plateste impozit dupa succesiune?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cine plateste impozit dupa succesiune?

Buna ziua, in urma decesului tatalui meu, eu si mama suntem unicele mostenitoare. Am inteles ca ea nu poate legal sa renunte la mostenire in favoarea mea, deci dupa efectuarea succesiunii, ea primeste trei sferturi si eu un sfert, corect? Interbarea este daca eu pot trece locuinta pe rolul meu la primarie , sa platesc eu impozitul; bineinteles ca mama este de acord.
Daca este ceva neclar, intrebati-ma, poate nu am fost destul de explicita.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 18:43, 12 Martie 2011
mama dvs poate sa renunte la partea de mostenire care i se cuvine dupa tatal dvs si ar ramane doar cu partea dansei. dvs veti plati impozit doar pt cota dvs din casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare la succesiune predaioan predaioan Dupa moartea mamei mele, suntem trei frati si tatal nostru care mostenim o casa care era pe numele mamei.Tata si unul din frati vor sa-mi cedeze mie partea ... (vezi toată discuția)
Renuntare mostenire Cristina041980@yahoo.com Cristina041980@yahoo.com Ca urmate a desului tatalui meu eu mamasi sota suntem mostenitoare a facut succesiunes si fiecare am primit cota parte .Acum mama vrea sa imi doneze mie cu ... (vezi toată discuția)
Mama dorește să am grijă de ea și să rămân în casa părintească. doresc să îmi despăgubesc cei trei frați, dar unul dintre ei nu acceptă bani pentru partea lui, cum îl pot obliga? Desy99 Desy99 Suntem 4 frati si mama. Tatal a murit acu 10 ani. Avem fiecare certoficat de mostenitor cu cota din casa ce ne revine fiecaruia. Acum mama vrea sa raman eu in ... (vezi toată discuția)