avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contributie renovare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contributie renovare imobil

Buna ziua,am nevoie de un sfat din partea dvs.....Prietenul meu a mostenitin urma cu 3 ai impreuna cu fratele lui un imobil(d+p+e).Acum e s-au hotarat sa-siimparta frateste acest imobil.si prietenul meu va lua demisolul si parterul care sunt mai vechi si intr-o stare mai mare de degradare,imobil in care trebuie investiti cam multi banuti(am consultat un arhitect si ne-a evaluat imbunatatirile cam pe la 20-25000 euro.Parinti mei ar dori sa ne ajute dar sunt f. suspiciosi...noi ne vom casatori in 2012 dar casa am vrea sa o aranjam pana la nunta.....va rog sa ma sfatuiti ce act sa facem cu parinti ca sa ne ajute cu bani..o parte am putea sa-i inapoiem dupa nunta dar nu toti......va multumesc
Cel mai recent răspuns: doina_manuela , utilizator 08:48, 15 Martie 2011
Contract de imprumut autentificat notarial.
multumesc...la acest act m-am gandit si eu dar parinti ma lasa sa inteleg ca nu-i multumeste acest act ca nu m-ar proteja cu nimic chiar daca le voi inapoia o parte de bani din nunta spun ca sunt tot bani lor ptr. ca vor sa-mi faca ei nunta .Ar putea prietenul meu sa ma treaca in actul de proprietate cu o cota parte din imobil daca nu suntem casatoriti? cam asta ar vrea arinti mei
Ultima modificare: Vineri, 11 Martie 2011
elicrist, utilizator
elicrist a scris:

multumesc...la acest act m-am gandit si eu dar parinti ma lasa sa inteleg ca nu-i multumeste acest act ca nu m-ar proteja cu nimic chiar daca le voi inapoia o parte de bani din nunta spun ca sunt tot bani lor ptr. ca vor sa-mi faca ei nunta .Ar putea prietenul meu sa ma treaca in actul de proprietate cu o cota parte din imobil daca nu suntem casatoriti? cam asta ar vrea parinti mei
Eu sunt de parerea parintilor dv.....Este bine sa fiti precauta, nu stiti ce aduce ziua de maine!
Deocamdata, proprietatea este a prietenului dv(inaintea casatoriei).Dv investiti in imobilul altcuiva.
In cazul unui imprumut, acesta ar trebui sa fie facut doar de prietenul dv, nu si de dv, pentruca este o investitie in proprietatea lui exclusiva. In caz de "doamne fereste", daca parintii dv . ar dori sa-si recupereze banii, va fi nevoie de un proces, iar daca imprumutatul nu va avea de unde sa restituie banii, vor urma executari silite &comp, ceea ce inseamna alti bani si mai ales timp.
Varianta ca prietenul "sa va treaca" pe actul de proprietate, se poate face doar prin vanzarea catre dv a unei cote din imobil proportionala cu suma pe care doriti sa o investiti. Insa si in acest caz, dorinta de a recupera banii alocati acestei cote va insemna proces(e) si mult timp pierdut.
Eu v-as sfatui ca impreuna cu prietenul dv sa discutati si cu un notar...mai ales ca banii provin de la parintii dv, si ar fi pacat sa-i necajiti .
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Martie 2011
doina_manuela, utilizator
multumesc mult pentru sfat....sub nici o forma nu as vrea sa-mi supar parinti am stat de vorba cu prietenul meu si e dispus sa faca orice act vor parinti mei mai nou vrea sa ne casatorim civil anul acesta si sa facem nunta la anu (cu toate ca acel act nu ma face proprietara) a vazut ca nici asta nu-i "multumeste"si a zis ca in momentul cand iese din indiviziune(e in stadiu de perfectare a actelor..proiecte) imi trece si mie jumatate din casa..... in aceasta situatie as fi protejata?...trebuie sa-mi faca act de vanzare-cumparare?

Alte discuții în legătură

Achizitionarea unui imobil, o suma a noastra si una a mamei mada_g mada_g buna ziua, eu cu sotul meu dorim achizitionarea unui imobil dar nu avem toata suma, suma pe care o avem revine din darul de nunta,dar la banca este pusa pe ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu uzufruct GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, am incheiat cu prietena mea (noi necasatoriti) un contract de vz-cu cu uzufruct (fara alta clauza), noi fiind nuzi proprietari iar parintii ei ... (vezi toată discuția)
Cum pot sesiza judecatoria despre un fals facut de primarie wiley_boss88 wiley_boss88 Sotul meu ,desi aveam actele de casatorie din anul 1988 in anul 2004 parinti lui au hotarat sa-i treaca casa batraneasca lui, la notar si primarie a declarat ... (vezi toată discuția)