Buna ziua,am nevoie de un sfat din partea dvs.....Prietenul meu a mostenitin urma cu 3 ai impreuna cu fratele lui un imobil(d+p+e).Acum e s-au hotarat sa-siimparta frateste acest imobil.si prietenul meu va lua demisolul si parterul care sunt mai vechi si intr-o stare mai mare de degradare,imobil in care trebuie investiti cam multi banuti(am consultat un arhitect si ne-a evaluat imbunatatirile cam pe la 20-25000 euro.Parinti mei ar dori sa ne ajute dar sunt f. suspiciosi...noi ne vom casatori in 2012 dar casa am vrea sa o aranjam pana la nunta.....va rog sa ma sfatuiti ce act sa facem cu parinti ca sa ne ajute cu bani..o parte am putea sa-i inapoiem dupa nunta dar nu toti......va multumesc
Nu are cum "sa va treaca" jumatate(sau o parte) din casa decat prin vanzare inainte de casatorie.
Eu, avand (probabil)varsta parintilor dv. sunt foarte prudenta in astfel de "combinatii". De cate ori am avut dileme de natura juridica am cerut o consultatie la un notar(sau avocat), lucru care mai tarziu, in timp, s-a dovedit benefic. O simpla consultatie la un notar, nu poate depasi 50 lei, dar va poate feri de atatea complicatii.....