avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... eroare materiala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

eroare materiala

Am o hotarare irevocabila data de o curte de apel privind impartirea mostenirii unei case. Cel cu care m-am judecat a spus ca exista o eroare materiala la instanta de fond si a calculat in mod diferit sumele aferente. Mentionez ca pana acum el nu a avut nimic impotriva modului de calcul ale sumelor. Eroarea materiala se refera la erori de calcul sau la modul de calcul al partajului?
Cel mai recent răspuns: Georgeta Anghel (Rusu) , Avocat 20:33, 11 Martie 2011
Eroarea de meteriala se refera la o greseala strecurata ca urmare a greselii de dactilografiere. De exemplu in loc de 50.000 lei s-a mentionat 5.000 lei, desi din expertiza si din cuprinsul hotararii trebuia mentionata si in dispozitiv suma de 50.000 lei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine trebuie sa indrepte eroarea materiala si de calcul? desirelia75 desirelia75 judecatoria emite o hotarare in care s-a strecurat o greseala materiala si de calcul.aceasta greseala apare evidentiata corect in raportul de expertiza ... (vezi toată discuția)
Avocat Leordeanu Leordeanu Am imputernicit un avocat sa ma reprezinte in partajul unui teren .S-a dat dupa recurs decizie definitiva .Observ acum ca pe schita intocmita de expert ... (vezi toată discuția)
Ce este de facut ? Viorel Stancut Viorel Stancut Am obtinut prin hotarare irevocabila un teren intravilan. Expertul judiciar a inscris eronat in raportul de expertiza dimensiunile terenului. Prin urmare, ... (vezi toată discuția)