avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... masa partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

masa partaj

3 frati mostenesc un imobil la care unul din frati a facut cu cativa ani in urma imbunatatiri care sunt recunoscute de instanta in cadrul procesului de iesire din indiviziune.Masa de partaj o reprezinta imobilul fara imbunatatiri sau imobilul cu imbunatatiri? Speta este ca sora mea,cea care a facut imbunatatirile, mi-a cedat partea ei si in final am castigat recursul impotriva fratelui meu, hotararea fiind irevocabila.Fratele meu a facut contestatie in anulare pe care a pierdut-o ca fiind nefondata.Apoi fratele meu a cerut indreptare eroare materiala dar referindu-se la sentinta civila de la fond care i-a si fost aprobata de instanta de la fond.Mentionez ca la recurs instanta respinge apelul ca nefondat si se intoarce in totalitate la solutia de la fond.Judecatorul de la fond care initial a calculat masa de partaj la valoare fara imbunatatiri acum 3 ani, astazi o calculeaza la valoare imobil plus imbunatatiri.Cum e corect si ce inseamna de fapt eroare de calcul; ca nu a adunat bine doua sume sau ca acum aduna la valoarea imobilului si imbunatatirile si/sau ca dupa cum sustine fratele meu s-a adunat gresit o parte din imbunatatiri la valoarea imobilului considerat in final fara imbunatatiri?
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 21:22, 11 Martie 2011
Buna seara !
Ce poate insemna "eroare de calcul" ? Un calcul facut gresit !!! s-a uitat sa se adauge la total valoarea imbunatatirilor ...
E greu sa raspund fara sa avem copia dupa hotararea. Eroare materiale sunt doar de numele, calitatea si sustinerile partilor sau cele de calcul aritmetic, in principiu. Si celealte trebuie sa se corectez pe calea recurs. A se citi art. 281 C.procedura civila. Depinde si de capetele cerute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutati-ma sa ajut instanta......intrebare: cum? anniela anniela Buna ziua, Pe scurt,proces de partaj ajuns in faza finala - hotararea succinta publicata pe internet - portalul instantelor - din care reiese o greseala de ... (vezi toată discuția)
Recurs la partaj lusima lusima Astazi am primit motivarea (atacabila in 15 zile)la hotararea de partaj.Am sesizat ca judecatoarea a gresit si a adunt la masa partajabila de doua ori suma ... (vezi toată discuția)
Cine trebuie sa indrepte eroarea materiala si de calcul? desirelia75 desirelia75 judecatoria emite o hotarare in care s-a strecurat o greseala materiala si de calcul.aceasta greseala apare evidentiata corect in raportul de expertiza ... (vezi toată discuția)