Astazi am primit motivarea (atacabila in 15 zile)la hotararea de partaj.Am sesizat ca judecatoarea a gresit si a adunt la masa partajabila de doua ori suma privind imbunatatirile facute in apartament.Ce as putea sa fac in acest sens?Exista un forum superior unde pot discuta, sau pot vorbi cu grefiera ,pot sesiza judecatoarea...sau doar la recurs se poate rezolva (sau nu!!!) aceasta problema?Este vorba de bani in primul rand si de timp.
Daca imi poate raspunde cineva si cu privire la durata procesului de recurs...tot asa de mult dureaza ca partajul?Tot atat de multe termene?Am inteles ca trebuie sa fiu asistat de un avocet neaparat.Multumesc
Buna ziua,
Daca este vb despre o eroare materiala e bine ca, o data cu formularea recursului sa formulati si o cerere de indreptare eroare materiala.
Dac nu, atunci se rezolva prin recurs fiind si motiv de critica adusa sentintei.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Multumesc.Sa inteleg ca nu pot face doar o cerere de indreptare eroare materiala(apropos si in cazul divortului mi-au gresit numele).Trebuie neaparat sa fac recurs!
VA ROG CA SI DURATA ESTE LA FEL CA LA PROCESUL DE PARTAJ??
SCUZE este vorba de apel.Pot face apel pentru acest fapt .In valoarea apartamentului s-a specificat ca valoarea totala cuprinde si imbunatatirile,dar ele s-au mentionat si ulterior.Judecatoarea in momentul in care a calculate sulta a luat in considerare de doua ori valoarea imbunatatirilor aduse in apartament.Ce sanse am in apel sa rezolv aceasta problema.
Pot cere o indreptare de eroare materiala in acest caz???
Parerea mea este ca numai in calea de atac a apelului veti obtine o solutie corecta. Instanta a dat deja o solutie si si-a si motivat-o, nu va mai reveni asupra ei. Decat daca se poate considera ca a facut o eroare de calcul.
Promovati atat o cerere de indreptare eroare, cat si una de apel, in termenul de 15 zile. Poate rezolvati prin indreptarea de eroare si atunci retrageti apelul sau nu il timbrati. Insa daca va este respinsa cererea de indreptare, pierdeti termenul ce apel.
Apelul va dura tot atat ca si fondul, in plus e vorba si despre achitarea taxei de timbru in apel.
Masa partaj
ddanacv
3 frati mostenesc un imobil la care unul din frati a facut cu cativa ani in urma imbunatatiri care sunt recunoscute de instanta in cadrul procesului de iesire ... (vezi toată discuția)