avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... RECURS LA PARTAJ
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

RECURS LA PARTAJ

Astazi am primit motivarea (atacabila in 15 zile)la hotararea de partaj.Am sesizat ca judecatoarea a gresit si a adunt la masa partajabila de doua ori suma privind imbunatatirile facute in apartament.Ce as putea sa fac in acest sens?Exista un forum superior unde pot discuta, sau pot vorbi cu grefiera ,pot sesiza judecatoarea...sau doar la recurs se poate rezolva (sau nu!!!) aceasta problema?Este vorba de bani in primul rand si de timp.
Daca imi poate raspunde cineva si cu privire la durata procesului de recurs...tot asa de mult dureaza ca partajul?Tot atat de multe termene?Am inteles ca trebuie sa fiu asistat de un avocet neaparat.Multumesc
Cel mai recent răspuns: carmen2010 , utilizator 22:21, 10 Mai 2013
Multumesc mult ,am depus cererea pentru indreptare eroare materiala si mai am termen 10 zile pentru recurs..poate se solutioneaza cererea de indreptare intre timp.
Vroiam o alta lamurire....daca partea adversa face apel eu trebuie sa-mi angajez avocat sau ma pot reprezenta singura?Si am inteles ca se poate face apel si la cererea de indreptare eroare materiala...pana devine irevocabila..?Eu astfel pierd termenul de apel in procesul de partaj..!
Sper sa nu stergeti acest mesaj!
Vreau sa va multumesc TUTUROR CELOR CARE MODERATI acest site,precum si consultantilor pentru promptitudinea cu care ati raspuns in general intrebarilor si dilemelor mele...si cred ca si a altor utilizatori.Va spun sincer ca am avut angajat avocat in toate procesele prin care am trecut ,dar alturi de voi mi-a fost mai usor...intotdeauna o a doua si a treia parere nu strica.In viata se intampla de multe ori si lucruri la care nu ne asteptam si ne surprind....iar uneori un raspuns calificat te ridica , e clar te ajuta!
Doamne ajuta! si multumesc inca odata
Se poate face cerere de indreptare eroare materiala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masa partaj ddanacv ddanacv 3 frati mostenesc un imobil la care unul din frati a facut cu cativa ani in urma imbunatatiri care sunt recunoscute de instanta in cadrul procesului de iesire ... (vezi toată discuția)
Cerere de indreptare + recurs ContSters199472 ContSters199472 Buna ziua, In situatia in care se discuta in camera de Consiliu o cerere de indreptare eroare materiala la solutia data in apel depusa de parata, dar tot in ... (vezi toată discuția)
Cine trebuie sa indrepte eroarea materiala si de calcul? desirelia75 desirelia75 judecatoria emite o hotarare in care s-a strecurat o greseala materiala si de calcul.aceasta greseala apare evidentiata corect in raportul de expertiza ... (vezi toată discuția)