avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CLAUZA DE CONFIDENTIALITATE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CLAUZA DE CONFIDENTIALITATE

Buna seara,

mi-am schimbat locul de munca. Dupa cca 4 luni de la aceasta am avut surpriza sa primesc o instintare ( trimisa cu confirmare de primire ) cum ca " faptele mele cu preluare fosti clienti ... informatii care prin natura lor au prejudiciat material societatea ... ne determina sa ne adresam instantei de judecata " .

Va rog sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac in aceasta situatie.

Cu respect,

Mihai
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:17, 12 Martie 2011
mihaiu a scris:

Buna seara,

mi-am schimbat locul de munca. Dupa cca 4 luni de la aceasta am avut surpriza sa primesc o instintare ( trimisa cu confirmare de primire ) cum ca " faptele mele cu preluare fosti clienti ... informatii care prin natura lor au prejudiciat material societatea ... ne determina sa ne adresam instantei de judecata " .

Va rog sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac in aceasta situatie.

Cu respect,

Mihai

Pentru a va putea actiona in instanta ar trebui sa aveti inserata in c.i.m. o clauza de confidentinalitate sau de neconcurenta sau incheiat un act aditional la c.i.m. in acest sens.
Prin clauză de confidenţialitate, potrivit art. 26 alin. 1, părţile convin ca, pe toată durata contractului individual de muncă şi după încetarea acestuia, să nu transmită date sau informaţii de care au luat cunoştinţă în timpul executării contractului, în condiţiile stabilite în regulamentele interne, în contractele colective de muncă sau în contractele individuale de muncă.
Potrivit art. 21 alin. (2) din Codul muncii, clauza de neconcurenta isi produce efectele numai daca in cuprinsul contractului individual de munca sunt prevazute in mod concret activitatile ce sunt interzise salariatului la data incetarii contractului, cuantumul indemnizatiei de neconcurenta lunare, perioada pentru care isi produce efectele clauza de neconcurenta, tertii in favoarea carora se interzice prestarea activitatii, precum si aria geografica unde salariatul poate fi in reala competitie cu angajatorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza de confidentialitate Canceu Canceu Buna ziua, la contractul individual de munca am o un act aditional in care este precizata urmatoarea clauza: \\"salariatul se va obliga ca timp de cel putin 3 ... (vezi toată discuția)
Ce pot face impotriva unui angajat care a furat informatii in firma? PROTECT PROTECT CE ACTIUNI POT INTREPRINDE IMPOTRIVA UNUI ANGAJAT CARE A FURAT INFORMATII DIN FIRMA? INCA NU-MI DAU SEAMA DE DIMENSIUNEA PIERDERILOR, DEOCAMDATA AM DESCOPERIT ... (vezi toată discuția)
Intrebare referitor la drepturile angajatilor sssssimo sssssimo o firma devnzari bijuterii... are dreptul de a obliga angajatii la urmatoarele : -pe durata valabilitatii contractului individual demunca si inca 3 ani de ... (vezi toată discuția)