avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii rectificare stat plata anterior 01.01.2011
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

rectificare stat plata anterior 01.01.2011

Buna seara!
Va rog sa ma ajutati in lamurirea urmatoarei probleme:

In mod eronat, contabila firmei la care lucrez a introdus in statul lunii octombrie 2010 doar 84 ore lucrate, in loc de 168, fapt ce in mod logic imi produce o necuvenita "gaura" in vechime de jumatate de luna. Sesizand astazi eroarea si solicitandu-i rectificarea, imi spune ca o sa imi calculeze un stat suplimentar la luna martie pentru diferenta lunii octombrie.
Parerea mea este ca astfel se rezolva problema venitului realizat, nicidecum cea a vechimii mele...
Ma gandesc ca ar fi corect sa se intocmeasca stat rectificativ pt octombrie 2010, precum si toate declaratiile aferente salariilor, inclusiv decl 102 si fisa fiscala. Dar, avand in vedere ca anul 2010 este deja inchis, probabil ca incearca sa evite acest aspect.
Va rog sa imi spuneti care este varianta corecta si...eventual...cum as putea sa o determin sa se implice in aplicarea ei...
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: dgnConsulting , Contabil 01:52, 12 Martie 2011
La modul cum va consumati pentru orice fleac s-ar putea chiar sa conteze acea jumatate de luna. Eu zic sa insistati (alte metode de determinare chiar nu recomand), iar daca nu reusiti sa-i faceti sa rectifice statul, puteti sa va cereti drepturile in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu bilantul si declaratia 300 stanciu cornelia stanciu cornelia Am preluat o firma anul acesta in luna octombrie si am constatat cu stupoare ca declaratiile de tva incepind cu luna mai 2008 nu erau corecte si de asemenea ... (vezi toată discuția)
Facturi pe 2009 inreg in 2010 cactusul cactusul Exercitiu financiar 2009 inchis. In luna feb 2010 am primit facturi de energie electrica, data facturii 30.12.2009 si plata facturii in feb 2010. Cum le ... (vezi toată discuția)
Nulitate relativa pe art. 57 codul muncii - practica relativ noua si rara serviciuapasarichioi serviciuapasarichioi As dori si eu o parere. Am un litigiu de munca ce care ca cereri: - obligare angajator la eliberarea adeverintei de vechime in specialitatea functiei - ... (vezi toată discuția)