Eu am fost determinata de comportamentul sotului sa fug efectiv de la domiciliu impreuna cu copilul (2 ani). dupa aprox 2 saptamani am intentat divortul, care inteleg acum ca e nul, ca trebuie refacuta cererea. lucrul asta o sa mai dureze, evident. intrebarea mea este daca e vreo problema daca e distanta de timp asa de mare intre parasirea domiciliului?? daca ma poate acuza ca am rapit copilul, ca n-a stiut nimic de el atata timp (desi am dovezi cu mesaje si mailuri in care ii dadeam info despre copil) sau mai stiu eu ce alte probleme pot aparea din cauza ca aman intentarea divortului..?? multumesc mult pt ajutor.
parasirea de domiciliu nu mai este de mult o infractiune. atata timp cat nu a existat o hotarare nu puteti fi acuzata ca ati rapit nici un copil. nu inteleg totusi de ce divortul este nul ? daca este din cauza netimbrarii puteti fara probleme sa depuneti o noua cerere.
daca este violent puteti incerca o ordonanta presedintiala pentru incredintarea minorului combinata cu evacuarea sotului violent din domiciliu.
fiti decisa si nu va lasati intimidata. aratati-i ca nu va mai este frica trecand la actiune. barbatii slabi fac tot posibilul sa isi intimideze sotiile abuzandu-le fizic, psihic si emotional, dar o data ce treceti la treaba s-ar putea sa se mai domoleasca putin, iar daca nu, actionati din nou ca sa il domoleasca autoritatile competente!
nu divortul este nul, ci intentia de divort pe care am depus o nu va fi luata in considerare deoarece, din cate am inteles, ea trebuie depusa personal, iar eu am trimis o prin posta (asa m-a sfatuit avocata). si asta era intrebarea: o sa mi creeze probleme taraganarea asta, faptul ca a trecut asa mult timp de cand am plecat cu copilul (cam 3 saptamani) si pana am depus o intentie de divort care sa fie inregistrata efectiv la tribunal??