avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Organigrama club sportiv vs OUG 63/2010
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Organigrama club sportiv vs OUG 63/2010

Am si eu o intrebare, chiar daca nu vizeaza direct functionarii publici. Trebuie sa infiintez un club sportiv cu personalitate juridica, in subordinea Consiliului local#-o (consiliul local va fi, cum s-ar spune, "unic actionar":))Problema e ca onorata conducere doreste sa angajeze la acest CS pe x, y si z (cunoasteti procedura:D:D). Ce credeti: OUG 63/2010 se aplica si pentru acest club sportiv? (nu face parte din aparatul primarului si nici nu este institutie publica)...oare pot sa angajez pe posturile care vor fi create in organigrama? Daca da, cine si cum stabileste salariile persoanelor respective (pe ce criterii)?? Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Martie 2011
Kyandra, moderator
Cel mai recent răspuns: filozoful , utilizator 21:40, 13 Mai 2011
Sa intelegem ca daca nu se depaseste nr.total stabilit conf.OUG 63/2010 pe primarie se poate infiinta Clubul Sportiv ca un serviciu in cadrul primariei?Cu functia de antrenor in organigrama?Cu antrenori,contabil,administrator angajati prin conventie?Si cu sportivii cum se procedeaza? Ca astia adunati pe toate sectiile depasesc 50 de persoane .
Da, cam asa gandeste serviciul juridic din cadrul Prefecturii... Au scris ca acest club, in subordinea consiliului local, este considerat institutie publica si, ca urmare, trebuie sa se incadreze cu arme si bagaje in normativul de personal stabilit de OUG 63/2010 :(
Ce nu inteleg eu este faptul ca in judet sunt cluburi infiintate anterior lunii iulie 2010, cu antrenori, directori, sportivi, contabil, femeie de servici si ce mai au ei pe acolo, care au depasit elegant momentul OUG 63/2010, fara ca nimeni sa zica nimic...
Adevarul este ca in toate institutiile statului sunt oameni si...oameni. Este adevarat unii au reusit sa depaseasca nr. per primarie si sa nu li se intample nimic, in timp ce altii au trebuit sa taie in...functionarii publicii. Unii au ramas iar altii si acum sunt pe drumuri. Si asta numai din cauza unor functionari care nu au vrut deloc la momentul zero sa fie mai ingaduitori, sa gandeasca si cu sufletul, pentru ca odata momentul trecut iata nimeni nu se mai cramponeaza de ei. Depinde cine a dat avizul la Bucuresti si la Prefecturi. La noi clubul functioneaza anevoios in sensul ca nu sunt bani pentru deplasari, sportivii nu isi primesc indemnizatiile de efort, randamentul e scazut datorita lipsei de interes. Banii sunt alocati, dar numai pe hartie, pentru ca primarul motiveaza ca nu are lichiditati siuite asa ne taram de la o competitie la alta. Au fost incheiate contracte de colaborare dar nu dau banii si sportivii nu prea isi mai dau interesul. Si pe buna dreptate, daca nu sunt platit pentru ce sa mai muncesc. Pacat de investitii si de sportivii talentati care nu se pot remarca prin neparticipare la competitiile sportive. Si mai spunem ca suntem obezi. Dar, am facut ceva pentru dezvoltarea bazelor sportive? Si atunci... .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate functiona o institutie publica numai cu un salariat? Corbeanca Corbeanca In urma restructurarilor facute in institutiile publice anul trecut prin punerea in aplicare a prevederilor OUG nr. 63/2010 la nivelul comunei noastre s-au ... (vezi toată discuția)
Desfiinþarea posturilor publice vacante ºi a celor ocupate szabozsolt1 szabozsolt1 Va rog sa ma ajutati un raspuns, nici cei de la ANFP si nici Agentia Nationala... nu a putut sa imi ofere un raspuns clar. Guvernul a anuntat adoptarea ... (vezi toată discuția)
Sef birou filozoful filozoful In biroul nostru isi desfasoara activitatea 6 persoane.Stiu ca la 5 persoane se poate desemna 1 sef de birou.Avand in vedere coordonarea si asumarea ... (vezi toată discuția)