avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Raspunderea patrimoniala a administratorului
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Raspunderea patrimoniala a administratorului

Buna ziua
In anul 2003 am deschis un SRL care a functionat pana in 2005 inclusiv, an in care, din cauza datoriilor acumulate am incetat activitatea. Nu am inceput nici o procedura de dizolvare-lichidare... pur si simplu nu am mai efectuat operatiuni pe societate...
intre timp am fost cercetat pentru evaziune fiscala, insa am fost gasit nevinovat...
Acum cei de la finante au cerut asumarea raspunderii patrimoniale a administratorului pe motiv ca nu am administrat eficient afacerea si pentru ca nu am facut toate demersurile pentru a recupera creantele pe care societatea le avea de incasat.
Intrebarile mele ar fi:
-am vreo sansa sa castig procesul cu ei?
-nu exista termen de prescriptie pentru asa ceva?
-la prima infatisare am cerut un termen pentru a-mi pregati apararea, iar acum, la al doilea termen, trebuie sa depun cu 5 zile inainte o intampinare... ce presupune aceasta intampinare?

multumesc

As mai aduce o precizare:
cand am facut societatea stiam ca SRL inseamna "societate cu raspundere limitata"... in limita capitalului social... exceptia aparand atunci cand se produc fapte de natura penala... ceea ce nu e cazul aici...

-s-a schimbat ceva intre timp?... iar daca s-a schimbat, se aplica cumva retroactiv?
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Martie 2011
blitzmate, utilizator
Cel mai recent răspuns: blitzmate , utilizator 17:59, 13 Martie 2011
Creantele fiscale se prescriu in termen de 5 ani. Luati legaura cu un avocat specializat situatia dvs. necesita cercetare de inscrisuri, in primul rand.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Martie 2011
blitzmate, utilizator

As mai aduce o precizare:
cand am facut societatea stiam ca SRL inseamna "societate cu raspundere limitata"... in limita capitalului social... exceptia aparand atunci cand se produc fapte de natura penala... ceea ce nu e cazul aici...

-s-a schimbat ceva intre timp?...

Intre timp nu sa schimbat nimic dar dpdv juridic
raspunderea limitata se refera la asociati care raspund in limita capitatului social
in schimb administratorul raspunde pentru faptele sale
in cazul de fata eu sunt unic asociat si administrator, iar motivul pentru care ANAF cere atragerea raspunderii patrimoniale este ca"nu am administrat eficient afacerea si pentru ca nu am facut toate demersurile pentru a recupera creantele pe care societatea le avea de incasat"... pot fi aceste 2 lucruri motive intemeiate pentru o asemenea actiune?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Faliment limerom limerom Am cateva intrebari legate de falimentul unei societati comerciale al carui asociat unic si administrator sunt. 1 Care sunt consecintele falimentului in ceea ... (vezi toată discuția)
Cesionare ginan ginan Daca s-au cesionat partile sociale ale unui srl cu datorii la buget in baza unui proces verbal de predare -primire insotit de balanta cu predarea activelor ... (vezi toată discuția)
Angajarea raspunderii personale a administratorului ContSters24701 ContSters24701 Sotul meu a avut o societate pe care nu prea a lucrat. La un moment dat a cumparat marfuri pe care le-a revandut unei firme din Galati , cu bilet la ordin fara ... (vezi toată discuția)