avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... recursul
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

recursul

in faza recursului intr-un caz de ucidere din culpa este obligatoriu sa fie ascultat si inculpatul?
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 19:32, 12 Martie 2011
Prezenta inculpatului este obligatorie la judecarea recursului, in toate cazurile prevazute de lege.
Cat priveste ascultarea inculpatului, legea( Art. 385 ^14 C. pr. pen) prevede urmatoarele,,;cu ocazia judecarii recursului, instanta este obligata sa procedeze la ascultarea inculpatului prezent, potrivit dispozitiilor cuprinse in Partea speciala, titlul II, capitolul II, atunci cand acesta nu a fost ascultat la instantele de fond si apel, precum si atunci cand aceste instante nu au pronuntat impotriva inculpatului o hotarare de condamnare.
pai din cate am inteles din celalalt topic pe care l-ati deschis ,sotul dvs a fost ascultat in recurs si a declarat ca regreta fapta.
ce nelamurire mai aveti ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs adina_md adina_md Buna seara, as avea o intrebare. daca cineva a primit o pedeapsa de 5 luni cu suspendare (pt conducere sub influenta bauturilor alcoolice, dar fara alte ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare, art 386 lit d si e cpp BogdanVN BogdanVN Buna ziua, Am o mare nelamurire (printre f multe dezamagiri legate de justitie)... Va voi expune pe scurt o situatie pt care am doua intrebari la care va ... (vezi toată discuția)
Contestatie la recurs tatianahoanca tatianahoanca buna!se mai poate face constatie la un recurs care a fost respins?la ce perioada?ptr un dosar de talharie..ms anticipat:) (vezi toată discuția)