avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Stagiu CAP si stat
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Stagiu CAP si stat

Va rog sa-mi spuneti daca se poate cumula contributia la fondul de pensii ale fostelor CAP-uri, cu contributia la fondul de pensii de stat, astfel ajungand la cotizatia minima pentru a beneficia de pensie. Deci, persoana in cauza a lucrat la fostul CAP ca membru cooperator, dar nu are destui ani de cotizatie pentru a beneficia de dreptul de pensionare si a lucrat si la stat cotizand si acolo la fondul de pensii, dar nici aici n-a lucrat suficient pentru a beneficia de pensie. Cotizatiile la cele doua fonduri de pensie se pot cumva cumula, pentru a avea dreptul de pensionare? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 17:36, 12 Martie 2011
Da se cumuleza.
Legea 263/2010Art. 17

(3) Constituie stagiu de cotizare si timpul util la pensie realizat de agricultori, in conditiile reglementate de legislatia privind pensiile si alte drepturi de asigurari sociale ale agricultorilor, anterioara datei de 1 aprilie 2001.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in munca apeiron2 apeiron2 Va rog, sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: Daca am vechime in munca cu plata datorata pentru 8 ani reprezentand activitatea intr-o fabrica ... (vezi toată discuția)
Conditii pentru a beneficia de pensie de invaliditate tot60 tot60 Bună ziua! Vă rog să-mi daţi câteva informaţii despre condiţiile cerute la pensionarea pt. incapacitate de muncă, mă gândesc mai întâi la ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza vechimea la normele cap? eagle_free eagle_free As dori sa stiu si eu cum se calculeaza vechime in cazul normelor CAP. Si daca se poate si temeiul legal unde se precizeaza modul de calcul. Stiu ca se ... (vezi toată discuția)