avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am imprumut bani fara nici un act dar am luat garantie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am imprumut bani fara nici un act dar am luat garantie

Buna ziua , am si eu o mica problema de care am inceput sa ma tem putin. In urma cu o luna am imprumutat un prieten cu o suma de bani nu foarte mare aproximativ 700 Euro. In schimbul acestor bani , el mi-a lasat ca garantie o motocicleta ( toate actele + cheile,motocicleta nu este inmatriculata deocamdata in Romania,a fost adusa din Italia si este radiata, trebuie bagata la RAR si dupa aia inmatriculata,deci nu este in intregime pe numele lui ,doar pe contractul de vanzare-cumparare care a fost facut cu italianul, motocicleta valoreaza aproape 3000 Euro nu imi fac probleme ca nu as scoate banii) dar ma intreb daca el nu vrea sa imi mai dea banii ,ce pot sa fac ? In total cu restul banilor imprumutati suma s-a strans la 1500 Euro.Nu am facut nici o foaie sau ceva la notar , pentru ca nu am avut timp, am mers mai mult pe incredere. In final , ce pot sa fac in cazul in care nu vrea sa imi dea banii inapoi , si nu ii recunoaste ? Astept raspuns , multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 18:40, 12 Martie 2011
aveti posibilitatea sa il dati in judecata prin promovarea unei actiuni in pretentii unde puteti proba cu martori existenta imprumutului sau puteti vinde motocicleta, va opriti suma datorata si restul il returnati prietenului.
Buna seara !
In conditiile date , daca nu va returneaza sumele de bani imprumutate , nu puteti face nimic ... Imprumutatul poate lua oricand acea "garantie" in conditiile in care nu exista un act oficial angajant incheiat intre parti . Depindeti de buna-credinta a imprumutatului ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa ii dau cuiva 3000 de euro cu dobanda claudiu_florin_xiy claudiu_florin_xiy un prieten mia zis ca are pe cineva care are nevoie de 3.000 de euro pentru 6 luni..iam zis ca ii dau dar sa imi dea 200 de euro pe luna dobanda:..omu a fost ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie iulian_2010 iulian_2010 In urma cu un an, am imprumutat unui prieten suma de 5000Euro, vrand sa-l ajut sa faca o afacere. Afacerea nu a mers, si banii nu i-am vazut inapoi. Avand ca ... (vezi toată discuția)
O sa imi pot recupera banii imprumutati? Fullbet Fullbet Buna ziua, este o poveste mai lunga dar sper sa aveti timp sa o cititi si sa ma ajutati, in urma cu aproximativ 2 ani i-am imprumutat unui prieten 9.000 euro ... (vezi toată discuția)