avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale lichidare firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

lichidare firma

cum pot sa lichidez o firma cu datorii la stat?cum se poate aplica legea falimentului in acest caz fara batai mari de cap?va rog sa ma indrumati.
va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 06:48, 13 Martie 2011
Bineinteles ca puteti decide sa intrati in insolventa, insa o solutie minune (fara batai de cap) nu exista.

Ar trebuie sa analizati situatia firmei impreuna cu un specialist.
Nu va sfatuiesc sa faceti asta doar ca sa mai cheltuiti niste bani, insa e bine sa aflati ce reiese din documentele firmei raportat la raspunderea administratorului, etc...

In ultima perioada, in astfel de situatii, reprezentatii statului solicita si atragerea raspunderii personale a administratorului firmei si e bine sa stiti cum stau lucrurile si din acest punct de vedere.

Repet, nu exista o solutie general valabila. Detaliile fac diferenta.
daca aveti datori, si vreti sa inchideti firma, luati legatura cu un avocat.
raspundeti pentru aceste datorii cu bunurile, deci este o bataie.,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa - se platesc datoriile firmei? lungus lungus ce pasi are de urmat o societate al carei administrator cere insolventa, din motiv ca are datorii? nu are bunuri pe firma,este asociat unic. va plati pana la ... (vezi toată discuția)
Insolventa noagy noagy Doresc sa stiu care sunt pasii care trebuie urmati pentru demararea actiunii de insolventa , ce anume trebuie intreprins si care sunt taxele ? Cu stima ... (vezi toată discuția)
Atragerea raspunderii administratorilor - speta concreta colonelu81 colonelu81 Am o firma care este in procedura simplificata de faliment . Situatia sta in felul urmator : Firma functioneaza din 1996 avind pina in 2008 cand a intrat in ... (vezi toată discuția)