avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj

mi se termina postnatalul si firma la care lucrez mi-a spus ca s-a restructurat postul.am dreptul la somaj? daca da ce trebuie sa fac pentru ca firma vrea sa imi dau demisia.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:22, 13 Martie 2011
In primul rand nu trebuie sa va dati demisia.Trebuie sa faceti o cerere de reactivare a contractului de munca si sa o depuneti la angajator(sa cereti nr.de inregistrare)apoi asteptati raspunsul .Daca nu mai are nevoie de dvs.si s-a restructurat postul dvs.trebuie sa va disponibilizeze.Daca va dati demisia nu mai puteti beneficia de somaj.
kuschi a scris:

mi se termina postnatalul si firma la care lucrez mi-a spus ca s-a restructurat postul.am dreptul la somaj? daca da ce trebuie sa fac pentru ca firma vrea sa imi dau demisia.

In caz de restructurare , aveti dreptul la somaj ... incetarea c.i.m. prn demisie nu va dreptul de a beneficia de indemnizatia de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict de munca krisseftika krisseftika Buna seara. Sunt in conflict cu patronul la care lucrez, si as dori sa-mi caut un alt loc de munca; si as vrea sa stiu daca imi gasesc un alt serviciu, cum ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea la munca dupa indemnizatie copil claudiacsep claudiacsep am anuntat la munca ca vreau sa ma intorc la munca si a spus ca nu ma mai ia . ce sa fac ca nu am cu ce sa-l cresc pe copil cum trebuie sa procedez? am ... (vezi toată discuția)
Demisie cu preaviz sau nu!!! Cosmino Cosmino Companie:multinationala Domeniu:caen 9200-Jocuri de noroc;capital 100% privat; M-am angajat in mai 2008 pe postul de \"Atendant\" operator sala,apoi in ... (vezi toată discuția)