avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... legal o pers poate plati utilitati in 2 sau 3 locuri ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

legal o pers poate plati utilitati in 2 sau 3 locuri in acelas timp?

buna ziua,am o garsoniera proprietate pers.iar prietenul meu,si un prieten-iubit de cateva luni care vine in vizita la mine,iar vecinii l-au vazut,si au intocmit un tabel cu semnaturi,cu care s-au prezentat la asociatie,lucru care a facut sa fie trecut ca si consumator-platitor la mine,desii mai plateste la 2 asociatii,iar eu le-am adus acte doveditoare de acolo,iar la asociatia mea imi mai cer si niste semnaturi de la vecini pelanga acele acte doveditoare.As dori sa stiu daca e legal sa plateasca in mai multe parti si cat de legale sunt acele semnaturi in baza carora si-au permis sa-l mai treaca si la mine,e vreo lege care permite asa ceva?sau e abuz in serviciu pt ca am de cand sa dau in judecata pers care si-a permis acest lucru si nu vr sa tina cont de acte concrete,legal pe langa actele depuse care fac dovada ca nu locuieste efectiv cu mine ,chiar ar trebui sa duc si acele semnaturi? avand in vedere k cu 2 dintre vecinii care au semnat acel tabel nu vorbim de mult timp,semnaturi ar trebui sa obtin de la alte etaje,care nu cred ca mi-ar sti situatia, as dori sa primesc acest rasp pe mail daca se poate,Multumesc!
Cel mai recent răspuns: doina97 , utilizator 13:07, 13 Martie 2011
O persoana poate plati utilitati in mai multe locuri daca nu are grija sa-si reglementeze situatia locativa in acele locuri, respectiv a se hotari unde locuieste cu precadere. Legea nici nu permite, nici nu interzice acest lucru.
Daca prietenul statea la casa sau in varf de munte de unde mai aduceati adeverinta?
Problema este la dv. in asociatie unde presedintele asociatiei trebuie sa tina cont de declaratia dv., dar si de sesizarile vecinilor, cu atat mai mult cu cat ei au si semnat intr-un tabel.
Puteti sa chemati in judecata asociatia, dar vedeti daca merita cheltuiala fata de ceea ce platiti in plus la intretinere.
eu am inteles,dar el plateste unde locuieste cu parintii si acolo merge in fiecare zi ,sa manance sa se schimbe etc,daca s-ar retrage de acolo,l-ar putea vede in fiecare zi acasa oricum,pt k de fapt la mine vine in vizita, si nu locuieste cu mine.Si chiar il voi da in judecata pe cel care a hotarat asta si l-am avertizat verbal ca pe acele luni nu-i voi plati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecini invidiosi sau care n-au ce face doina97 doina97 am un prieten cu care ma vad numai in wekeend desii avem o varsta,si sta deoarece unii 2 dintre vecinii cu care nu vorbesc,au propus sa fie trecut la ... (vezi toată discuția)
Contributie la plata cheltuielilor quiras quiras Avem situatia urmatoare: -locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje ,am contract individual la apa ,electricitate,gunoi,gaze etc.cat despre incalzire....centrala ... (vezi toată discuția)
Plata intretinerii Marian.b13 Marian.b13 Prietena mea locuieste la mine dar plateste intretinerea la parintii ei, acolo unde figureaza la intretinere. Administratorul blocului unde locuiesc eu vrea sa ... (vezi toată discuția)