buna ziua
va rog o solutie.o firma doreste sa construiasca din termopane un spatiu comercial lipit de casa(atentie pe un teren al unui alt proprietar)care se afla in fata gemurilor mele.in urma costructiei ramin fara lumina si cu gemurile blocate,mi se cere acordul.doresc sa dau acordul doar firmei care construieste pe o perioada limitata de timp,nu si proprietarului de teren.
-ce formulare este necesara sau ceva de genul, ca la terminarea contractului firma sa desfinteze constructia desi se afla pe un teren al carui proprieter nu sunt eu,nu vreau sa risc sa ramin cu gemurile blocate de constructie (fie ea si din termopan) pentru totdeauna.va fi ca intr-un beci fara lumina.de mentionat ca in imobil suntem doi proprietari ,eu detin doar terenul de sub constructie ,celalant detine restul terenului inclusiv curtea pe care se doreste constructia de catre chirias.
va multumesc pentru eventualul raspuns
Acordul va fi dat pur si simplu , nu exista acord partial.Daca dai acordul vei ramane tot timpul cu geamurile acoperite. Nu mai poti pe urma sa obligi pe vecin sa darame constructia ridicata cu acordul tau.
Acordul va fi dat pur si simplu , nu exista acord partial.Daca dai acordul vei ramane tot timpul cu geamurile acoperite. Nu mai poti pe urma sa obligi pe vecin sa darame constructia ridicata cu acordul tau.
dar acordul dat unui chirias nu proprietarului de teren si doar pe durata contractului acelui chirias care sa fie obligat la terminarea contractului sa readuca la starea initiala terenul nu ar fi o rezolvare ?
Va sfatuiesc sa NU va dati acordul, nici macar conditionat...nu stiti cat va dura contractul cu proprietarul terenului, acesta poate fi prelungit.....la infinit!
Acordul trebuie dat de d-voastra si celalalt proprietar(deci exclus doar d-voastra) pentru ca ati spus ca sunteti 2 proprietari.
In al 2-lea rand, un acord este bun dat, asa cum a spus d-na avocat Cazacu si ceilalti.
Este vorba de o cladire, de servitute de vedere si nu de un banal acord.
Atentie la neatentie
sandry
buna ziua
exista o casa cu doi proprietari dar curtea apartine doar unui proprietar.
1.daca se inchiriaza de fiecare in parte dar unei singure firme si ... (vezi toată discuția)