avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... diminuarea cu 25% a salariilor bugetarilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

diminuarea cu 25% a salariilor bugetarilor

va rog respectuos sa ma lamuriti :
Este tarziu pentru introducerea unei actiuni in instanta privind diminuarea cu 25% a salariilor bugetarilor ?
Pe cine dam in judecata ?Pe angajator pe Guvernul Romaniei sau pe amandoi ?
Cui ne adresam ?Judecatoriei sau Tribunalului ?
Actinea se plateste ?
Cel mai recent răspuns: mancipri , utilizator 23:44, 14 Martie 2011
1. Cererile în vederea soluţionării unui conflict de muncă pot fi formulate în termen de 3 ani de la data naşterii dreptului la acţiune, în situaţia în care obiectul conflictului individual de muncă constă în plata unor drepturi salariale neacordate .

2. Cererea se depune la Tribunalul in a carei circumscriptie reclamantul îsi are domiciliul sau resedinta. Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.

3. Actiunea se introduce impotriva angajatorului.
in cazul de fata odata cu angajatorul nu trebuie chemat in judecata si guvernul ?
( fiind autorul oug de diminuare salariilor )
Nu este nevoie de a fi introdus in instanta si onoratul nostru guvern ... Prin cererea inregistrata la Tribunalul ...... , solicitati, in contradictoriu cu parata [...] reprezentata prin .......... ca, prin hotararea ce se va pronunta sa se dispuna obligarea paratei: la plata diferentei dintre salariile cuvenite potrivit contractului individual de munca si salariile platite efectiv; incepand cu data introducerii actiunii sa plateasca salariile potrivit contractelor individuale de munca, respectiv actelor aditionale la contractele individuale de munca; sa plateasca sumele susmentionate, actualizate cu rata inflatiei de la data scadentei fiecareia si pana la data platii efective a sumelor datorate.
multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se da in judecata firma in baza unui conflict de munca pe art. 51 din ccmunn pe anii 2007-2010 privind acordarea ajutorului de nastere A.lex A.lex Buna ziua, Va rog respectuos sa ma ajutati in realizarea demersurilor pentru realizarea cu succes a unei plangeri catre Judecatoria Orasului privind ... (vezi toată discuția)
Neplata orelor suplimentare si a zilelor de sarbatoare lucrate. George Pa George Pa Buna ziua, am un angajator incorect, care a promis multe financiar si, desi munca s-a prestat, acestea au ramas promisiuni. De 6 ani am lucrat zeci, probabil ... (vezi toată discuția)
Salariu platit incomplet - recuperare diferenta vodaro vodaro Buna ziua, Va rog sa ma indrumati pentru recuperarea diferentei de salariu neplatit de angajator in ultimii doi ani. Inca din prima luna salariul meu a ... (vezi toată discuția)