avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contestatie decizie modificare unilaterala a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contestatie decizie modificare unilaterala a contractului individual de munca

Buna ziua,
Am urmatoarea intrebare::O
-unitatea i-a o decizie de modificare unilaterala a contractului individual de munca impotriva a mai multor salariati (30 de exemplu);
-o parte din acestia mentionati in decizie (adica 7) contestata decizia de modificare unilaterala a contractului individual de munca in termenul legal de contestatie de 30 de zile;
-restul salariatilor la care se aplica decizia de modificare unilaterala a contractului individual de munca nu contesta aceasta decizie (deci restul de 23=30-7);
-intrebare: presupunand ca instanta le da castig de cauza celor 7 salariati: in acest caz decizia care devine ilegala ptr cei 7 contestatari, cum se aplica ptr ceilalti de 23 salariati care nu au contestat-o? E ilegala si ptr acestia sau este aplicabila sentinta Tribunalului si ptr acesti 23 de salariati? Adica ce decizie a unitatii darama sentinta Tribunalului: numai ptr cei 7 contestatari sau ptr toti 30?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:46, 13 Martie 2011
Buna ziua !
Faptul ca acei angajati nu au uzat de dreptul de a contesta decizia angajatorului , in termen , inseamna ca au fost de acord (tacit) cu acea decizie . Numai cei 7 angajati care au contestat decizia , in masura in care vor avea castig de cauza , vor beneficia de pe urma acesteia ...
Multumesc mult adrianmarin.

Deci ptr cei 23 se v-a aplica decizia de modificare unilaterala a contractului individual de munca, dupa ce v-a trece termenul legal de contestatie de 30 zile.

Dar la cei 7 care au litigiu pe rolul Tribunalului, angajatorul poate lua vreo masura de ex: concediere?

In decizie se spune: decizia se v-a comunica in 5 zile
Intrebarea e: 5 zile lucratoare sau calendaristice? (aceasta nu se specifica in decizie)
Pe durata unui litigiu angajatorul poate dispune concedierea unor salariati ... si aceasta decizie putand fi contestata in instanta , in conditiile in care a fost emisa cu nerespectarea dispozitiilor legale in materie.

Sunt 5 zile calendaristice ...
Deci multumesc freelis.
Referitor la concediere:
-unitatea ma muta unilateral de pe un post (postul X) pe alt post (postul Y). Eu contest decizia unilaterala de a ma muta de pe postul X pe postul Y.
Intrebarea: ma poate concedia de pe postul Y daca eu am contestat in instanta aceasta decizie (si unitatea a luat la cunostinta de acest litigiu)?
Da, exista aceasta posibilitate .... insa va trebui sa respecte prevederile legale privind concedierea .... dvs aveti dreptul de a contesta decizia de concediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot contesta preavizul? lumyyy lumyyy Sunt inspector de specialitate la DJTS. Mi s-a comunicat ca saptamana viitoare voi primi preaviz in urma veniri statului de functii de la Bucuresti unde nu mai ... (vezi toată discuția)
Unde pot contesta decizia de concediere si care este termenul? sdm_sae sdm_sae Buna ziua,unde pot contesta decizia de concediere si care este termenul limita?Exista posibilitatea sa contest la o institutie de stat fara a ajunge la ... (vezi toată discuția)
Contestare decizie de reducere a normei de timp boghysv boghysv Buna ziua! Sunt angajat cu norma intreaga pe postul de inginer clinic la un centru de dializa.Programul din contract este de 8/zi (08-16). In realitate ... (vezi toată discuția)