Buna ziua,
Am urmatoarea intrebare::O
-unitatea i-a o decizie de modificare unilaterala a contractului individual de munca impotriva a mai multor salariati (30 de exemplu);
-o parte din acestia mentionati in decizie (adica 7) contestata decizia de modificare unilaterala a contractului individual de munca in termenul legal de contestatie de 30 de zile;
-restul salariatilor la care se aplica decizia de modificare unilaterala a contractului individual de munca nu contesta aceasta decizie (deci restul de 23=30-7);
-intrebare: presupunand ca instanta le da castig de cauza celor 7 salariati: in acest caz decizia care devine ilegala ptr cei 7 contestatari, cum se aplica ptr ceilalti de 23 salariati care nu au contestat-o? E ilegala si ptr acestia sau este aplicabila sentinta Tribunalului si ptr acesti 23 de salariati? Adica ce decizie a unitatii darama sentinta Tribunalului: numai ptr cei 7 contestatari sau ptr toti 30?
Buna ziua !
Faptul ca acei angajati nu au uzat de dreptul de a contesta decizia angajatorului , in termen , inseamna ca au fost de acord (tacit) cu acea decizie . Numai cei 7 angajati care au contestat decizia , in masura in care vor avea castig de cauza , vor beneficia de pe urma acesteia ...
Deci ptr cei 23 se v-a aplica decizia de modificare unilaterala a contractului individual de munca, dupa ce v-a trece termenul legal de contestatie de 30 zile.
Dar la cei 7 care au litigiu pe rolul Tribunalului, angajatorul poate lua vreo masura de ex: concediere?
In decizie se spune: decizia se v-a comunica in 5 zile
Intrebarea e: 5 zile lucratoare sau calendaristice? (aceasta nu se specifica in decizie)
Pe durata unui litigiu angajatorul poate dispune concedierea unor salariati ... si aceasta decizie putand fi contestata in instanta , in conditiile in care a fost emisa cu nerespectarea dispozitiilor legale in materie.
Deci multumesc freelis.
Referitor la concediere:
-unitatea ma muta unilateral de pe un post (postul X) pe alt post (postul Y). Eu contest decizia unilaterala de a ma muta de pe postul X pe postul Y.
Intrebarea: ma poate concedia de pe postul Y daca eu am contestat in instanta aceasta decizie (si unitatea a luat la cunostinta de acest litigiu)?
Da, exista aceasta posibilitate .... insa va trebui sa respecte prevederile legale privind concedierea .... dvs aveti dreptul de a contesta decizia de concediere.
Pot contesta preavizul?
lumyyy
Sunt inspector de specialitate la DJTS. Mi s-a comunicat ca saptamana viitoare voi primi preaviz in urma veniri statului de functii de la Bucuresti unde nu mai ... (vezi toată discuția)