avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare teren de la Consiliul Local Municipal
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare teren de la Consiliul Local Municipal

Buna ziua !

M-am adresat primariei localitatii de domiciliu cu privire la cumpararea unui teren intravilan apartinand Cons Local teren pe care il folosesc in prezent platind chirie.
Mentionez ca eu sunt proprietar pe imobilele din curte cu terenul de sub ele.
Am primit raspunsul :
Urmare a cerereii dvs. inreg la noi sub nr ... va comunicam ca pt a deveni proprietar al terenului aferent locuintei proprietate personala situat ... va trebui sa va adesati in acest sens cu o cerere Consiliului Local al Municipiului x
Dupa intocmirea documentatiei pe suport cadastral se va efectua un raport de evaluare de catre un expert autorizat care va stabili valoarea de piata a terenului.
Dupa parcurgerea acestor etape , cererea dvs de cumparare precum si pretul la care urmeaza a se face vanzarea-cumparare a terenului, se supun aprobarii Cons Local al Mun x.
In situatia in care se adopta o hotarare in acest sens etapa finala este autentificarea actului de vanzare cumparare la un notar public.

1.Ce presupune aceasta documentatie pe suport cadastral si este necesar a fi facuta de cumparator (eu) sau de vanzator (cons local) ?
2.Ce contine aceasta documentatie , si unde se fac aceste acte ?
3. In ceea ce priveste raportul de evaluare a pretului terenului acesta va fi facut de mine sau de cons local ?

Multumesc,
Lupascu Radu




Cel mai recent răspuns: Radu Lupascu , utilizator 16:28, 13 Martie 2011
Documentatia cadastrala presupune sa va adresati unei persoane fizice autorizate care sa procedeze la masurarea terenului si intocmirea unei documentatii, pe baza careia se realizeaza intabularea. Teoretic aceasta ar trebui sa fie comandata de CL, insa cu privire la plata, avand in vedere ca exista si constructiile proprietatea dumneavoastra, va trebui sa vedeti cine achita aceasta documentatie.
Cu privire la raportul de evaluare, din nou acesta ar trebui comandat de CL iar pretul ei inclus in pretul de vanzare, deci in final o sa-l suportati tot dumneavoastra.
Si acum .... am si eu o intrebare: de cand sunt edificate constructiile aflate pe acest teren proprietatea municipiului? Terenul a fost inchiriat de la inceput, de cand ati edificat aceste constructii?
Constructiile si terenul au fost edificate undeva la 1900 , din ce se mai stie , cert este toata proprietatea, terenul plus imobilele au fost vandute de proprietarul initial in 1924 catre alta persoana. In 1951 acest proprietar a fost executat silit pentru neplata impozitelor conform unui decret si a fost deposedat de teren acesta trecand in proprietate de stat ramanandu-i decat casa cu terenul de sub ea. In 1974 bunicii mei,actualmente decedati, au cumparat de la acest proprietar casa cu terenul de sub ea, dar nu le-a fost permis sau nu au reusit sa cumpere la acea vreme si terenul care apartinea statului in mom respectiv. Pana in prezent s-a platit chirie pe teren .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune officemvp officemvp buna seara . as dori sa-mi spuneti daca este posibil sa iesi din indiviziune cu alte persoane care sunt tiulari de un drept de folosinta in cote parti dintr-o ... (vezi toată discuția)
Intabulare si inscriere in cartea funciara zahir zahir Buna ziua, As dori sa cunosc etapele si documentele necesare pt intabularea casei care se afla pe un teren concesionat. Multumesc! (vezi toată discuția)
Concesiune teren constructii s_mari s_mari ce se intampla cu terenul concesionat pt constructii dupa trecerea termenului de 45 de ani? terenul se afla in proprietatea privata a comunei. cand si cum pot ... (vezi toată discuția)